08 Kasım 2019 12:56

Ataşehir Belediyesinde DİSK Genel-İş Uzmanı Gökhan Keskin’e saldırı

DİSK Genel-İş Uzmanı Gökhan Keskin, üyeleri ziyaret için gittiği Ataşehir Belediyesinde güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradığını anlattı.

Fotoğraf: twitter.com/gokhankeskin

Paylaş

DİSK Genel-İş Sendika Uzmanı Gökhan Keskin, sendikal faaliyet için gittiği Ataşehir Belediyesinde güvenlik görevlilerinin saldırısına ve işkenceye varan uygulamalarına maruz kaldığını duyurdu. Twitter hesabında tweet zincir şeklinde paylaşım yapan ve olayı anlatan Keskin, saldırılar karşısında yılmayacaklarını söyledi.

Gökhan Keskin saldırıyı şöyle anlattı:

“Bugün saat 10.00’a doğru Ataşehir Belediyesindeki üyelerimizle bir araya gelmek için gittiğim belediye binası girişinde güvenlik amirlerinin ve onların emriyle güvenliklerin saldırısına ve işkencelerine maruz kaldım.”

“BELEDİYE BİR AYDIR SENDİKA ÜYELERİNE İSTİFA BASKISI YAPIYOR”

“Bir aydır Ataşehir'de haksız yere işten çıkarılan işçilerin işe geri dönmesi, işçilerin ücretlerinin düzenli ödenmesi, İSİG kurallarına uyulması için mücadele veriliyor. Bu mücadeleye karşılık belediye yönetimi sendika üyeleri üzerinde baskı kurarak işçileri istifaya zorlamaktaydı. Bu yüzden sendika şubesinin çağrısı ile üyelerle bir araya gelip sendikal örgütlülüğü güçlendirmek için hafta başından beri belediye binası içinde çalışma yürütmekteydim.”

“HER GÜN GİRDİĞİM SENDİKA YELEĞİMLE BELEDİYEYE SOKMADILAR”

“Bugün sabah 10.00 a doğru her gün olduğu gibi üzerimde DİSK yeleğim belediye binası içinde bulunan sendika işyeri temsilciliğine gitmek için kapıdan girdiğimde güvenlik görevlileri tarafından yolum kesildi. Üzerimde DİSK amblemli yelekle binaya giremeyeceğim söylenirken sayıları sürekli artan güvenlikleri tarafından kollarımdan tutularak engellenmeye çalışıldım. Kendilerine günlerdir bu şekilde binaya girdiğimi, binada temsilcilik odamız olduğunu yetkili olduğumuz Ataşehir Beledisinde ve bu binanın birçok yerinde DİSK ambleminin yer aldığını, ayrıca vatandaşın kılık kıyafetine göre keyfi şekilde müdahalede bulunamayacağını burasının bir kamu kurumu olduğunu hatırlatmama rağmen zorlama devam etti.”

“ODAYA KAPATILDIM, İŞKENCE EDİLDİ”

“Üstümdeki yeleği elime alarak girmek istediğimde ise yeleğimi kapıdan dışarı atmamı söyleyerek çekiştirip elimden alınmak istendi. Buna izin vermemem ve bu hukuksuzluğa direnmem üzerine ise güvenlik amiri ve 10’un üzerinde güvenliğin saldırısına uğradım. Bu kişiler tarafından zorla bir odaya kapatıldım. Burada da amir ve müdürlerin küfür ve saldırılarına maruz kaldım. Odanın içinde yere yatırılıp kafama bastırılıp işkence edilerek, günlerdir işçileri ‘kışkırttığım’ bu yüzden günümün gösterileceği söylenerek küfür ve saldırı ile karşı karşıya kaldım.”

“Bu saldırılara direnmem ve bir şube yöneticisinin olay yerine gelmesi ile saldırganların elinden kurtuldum. Şu an hastaneden darp raporumu alıp şikayette bulunmak için gerekli işlemleri gerçekleştiriyoruz. Ancak bilinsin ki bu işkenceci yöntemlerle, baskı ve şiddetle asla yılmadık yılmamaya da devam edeceğiz. Zafer Direnen Emekçinin Olacak! İnadına Sendika İnadına DİSK!”

(İŞÇİ-SENDİKA)

ÖNCEKİ HABER

Mimar Mücella Yapıcı: Kanal İstanbul en büyük ekoloji yıkım projesi

SONRAKİ HABER

"Saray borçlansın, halk ödesin" bütçesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...