08 Kasım 2019 03:23

İran'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İran'da 5.9 büyüklüğünde deprem sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi yaşamını yitirdi, 120 kişi yaralandı.

Fotoğraf: İRNA/AA

Paylaş

İran'ın 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerel saatte gece yarısı 02:17 sularında gerçekleşen depremin yerin 10 km altında oluştuğu bildirildi. İran Devlet Televizyonu tarafından aktarılan ilk bilgilere göre depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 oldu. 120 kişi de yaralandı.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nun açıkladığı verilere göre gece 02:17 sularında İran'da Heştrud kentinin 57 kilometre doğusunda 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerel saatle 02:20 sularında 4.1 şiddetinde ikinci bir sarsıntının daha olduğu açıklandı. 

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, İran'da merkez üssü Heştrud kentinin 57 km kuzeydoğusu olan 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerel saatle 02:17'de meydana gelen deprem yerin 10 km altında oluştu.

İran devlet televizyonu ilk belirlemelere göre deprem sebebiyle en az 5 kişinin yaşamını yitirdiğini, 120 kişinin yaralandığını açıkladı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, 5.9'luk depremin ardından yerel saatle 02:20'de 4.1 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı.

İl Valisi Mohammed-Reza Pourmohammadi, en az 30 evin yıkıldığını ve 41 yerel kasabada kurtarma çalışmalarının başladığını açıkladı. Bunun yanında ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGC) tarafından bölgeye ilişkin yayınlanan uyarıda, “önemli kayıpların gözlenebileceği ve felaketin yayılabileceği” belirtildi.

Sismik olarak aktif bir bölgede bulunan İran, sıklıkla yıkıcı depremlere maruz kalıyor.

Kasım 2018'de Irak sınırında meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin neticesinde yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Irak'ta yine protesto gösterilerine müdahale sırasında insanlar öldürüldü

SONRAKİ HABER

Rabia Naz’ın tırnaklarından erkek DNA’sı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...