07 Kasım 2019 20:27

Levent Üzümcü'nün oyunu yine yasaklandı | Oyuncular Sendikası: Artık yeter

Oyuncular Sendikası, oyuncu Levent Üzümcü’nün “Anlatılan Senin Hikayendir” oyununun Artvin’de yasaklanmasına ilişkin açıklama yaparak, “Artık yeter” dedi.

Sanatçı Levent Üzümcü

Fotoğraf: MA

Paylaş

Oyuncular Sendikası, oyuncu Levent Üzümcü’nün “Anlatılan Senin Hikayendir” oyununun Artvin’in Hopa ilçesindeki Atatürk Ortaokulu’nda sahnelenmesine bölge Kaymakamlığı tarafından getirilen yasağa ilişkin açıklama yaptı.

Sendika'nın yayınladığı “Artık Yeter” başlıklı açıklama şöyle:

"Üyemiz oyuncu Levent Üzümcü’nün ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ isimli tiyatro oyununun yine yeniden sahnelenmesine izin verilmemiş, oyun Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘kamu binalarında sergilenmesinin uygun olmayacağı’ gerekçesiyle engellenmiştir.21. yüzyıl Türkiye’sinde; Valilik, Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, Belediye vb. kamu kurumları tarafından keyfi biçimde uygulanan Levent Üzümcü gibi bazı muhalif oyuncuları özellikle hedef alan bu ısrarlı ve yıldırıcı engelleri kınıyoruz. Yalnızca oyuncu Levent Üzümcü’yü değil, Hopa tiyatro seyircisinin tiyatro oyunlarına erişimini de engelleyen bu ‘uygun olmama’ gerekçesinin hukuki dayanağını Hopa Kaymakamlığı’na sorduk ve bir yanıt bekliyoruz. Diğer tüm sansür vakalarında olduğu gibi, yaşanan bu vahim olay da ulusal ve uluslararası hafızayı korumak ve çözüm üretmek için sendikamız tarafından kayıt altına alınmıştır.

Keyfi, gizli, açık sansüre karşı alınabilecek tüm önlemleri, bu konudaki ulusal ve uluslararası hukuki çalışmalar, yurt içindeki paydaşlarımız ve yurt dışındaki diğer kardeş örgütlerimiz ile ele almaya ve ivedilikle çözüm üretmek için çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

SANSÜR MECLİS’E DE TAŞINDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Üzümcü’nün sansürlenmesinin ardından konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Mecliste Zazaca gerginliği

SONRAKİ HABER

Irak'ta yine protesto gösterilerine müdahale sırasında insanlar öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...