07 Kasım 2019 16:00

Atılım gazetesinin etkinliğinin yasaklanmasına tepki

Atılım gazetesi çalışanları, gazetenin 25'inci yıl dönümünde düzenleyecekleri etkinliğin yasaklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir’de Atılım gazetesi çalışanları, gazetenin 25’inci yıl dönümüne ilişkin 8 Kasım tarihinde düzenlenecek etkinliğin Çiğli Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasına dair İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Atılım Gazetesi Editörü Deniz Bakır, “Baskınların, toplatma kararlarının, cezaların ve yasaklamaların bin bir türlüsünü yaşadık. İşgal ordularının, sermayenin ve kaleminden kan damlayan faşizmin kalemşorları sırça saraylara dönüştürdüğü medya plazalarında tarafsız gazetecilik adına yalan üretirken biz işçi sınıfı ve ezilenlerin tarafında olduğumuzu en tok sesimizle haykırdık” diye konuştu.

25. yılları için İzmir’de yapmak istedikleri etkinliğin İçişleri Bakanlığı talimatı ve mülki idarenin kararıyla yasaklandığını dile getiren Bakır, “Gazetemizin ‘yıl dönümü etkinliği adı altında yasa dışı örgüt propagandası’ yapılma ihtimali üzerine alındığı belirtilen kararın yasal, hukuki ve meşru hiçbir dayanağı yoktur. Bu nedenle 8 Kasım 2019 günü saat 19.00’da Çiğli Belediyesi Konferans Salonunda yapılamasını planladığımız 25. kuruluş yıl dönümü etkinliğimiz yasaklama kararı ve salonun iptal edilmesi nedeniyle aynı gün ve saatte Halkların Demokratik Partisi İzmir il binasında yapılacaktır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Yeni1mecra" yayın hayatına başlıyor

SONRAKİ HABER

Kaz Dağları’na iyi haber: ÇED toplantısı olaylı geçen Çamyurt Projesi sonlandırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...