07 Kasım 2019 14:17

Türk Metal temsilcileri, Evrensel'in Ege Endüstri'ye girmesine engel olmaya çalıştı

Türk Metal Sendikası temsilcileri, İzmir'de Ege Endüstri fabrikası önünde Evrensel gazetesini işçilere ulaştırmak isteyenleri tehditle engellemeye çalıştı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İzmir’de Türk Metal sendikası temsilcileri, hafta başından beri Evrensel'de yayımlanan "metal dosyası" dolayısıyla Evrensel gazetesini fabrikalara ulaştıran okurlarımızı engellemeye çalıştı.

Ege Endüstri fabrikası İşyeri Baştemsilcisi Güngör Sunar, fabrika önünde Evrensel gazetesini dağıtmak isteyenleri “Burada Evrensel dağıttırmayız, bir daha gelirseniz kötü olur” ifadeleriyle tehdit etti. “Ne amaçla buraya geldiğinizi biliyoruz. Sizi kimlerin desteklediğini biliyoruz. İşçi gazete almak istemiyor” gibi asılsız iddialarla gazete dağıtanların üzerine yürüyen Sunar ve bir grup sendikacı, okurlarımızın elinden gazeteleri zorla aldı.

Engellenenlerden biri olan Emek Partisi Bornova İlçe Başkanı Nuray Öztürk, “İşçilerin haber alma özgürlüğünün engellenemeyeceğini ve isteyenin gazeteyi alabileceğini ifade ettik. Buna rağmen ‘Burası Ege Endüstrinin özel mülkiyeti, burada gazete dağıtamazsınız, dağıttırmayız. Bir daha gelirseniz kötü olur' gibi sözlerle tehdit edildik. Daha önce de farklı iş yerlerinde darbedilmeye varan benzer saldırılarla karşılaşmıştık. Halen süren bir davamız var. Muhalefet edeni, eleştireni terörist olarak yaftalama alışkanlığı sendikacılara da sirayet etmiş” dedi.

Öztürk, “İşçilerin çalışma koşullarını, sözleşme sürecini, mücadeleyi konuşup tartışmalarından bu kadar korkmaları çok manidar ama kokunun ecele faydası yok. İşçiyi işiyle tehdit eden bu sendika ağalığına en iyi cevabı daha çok Evrensel okuyarak yine işçiler verecektir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

METAL İŞÇİLERİ ÖZEL RÖPORTAJ VE YAZILARIYLA "METAL DOSYASI"

ÖNCEKİ HABER

Metal dosyası | Ya 12 saat mesai, iş kazası ya da birlik ve mücadele

SONRAKİ HABER

Metal dosyası | Kriz diye diye nasıl büyüdüklerini gözlerimizle görüyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa