07 Kasım 2019 13:13

Arınç: Yargı kararıyla beraat etmiş insanların terörist yaftasından kurtulması lazım

Bülent Arınç, KHK açıklamalarına ilişkin, “FETÖ ile irtibatı, iltisakı araştırıldıktan sonra yargı kararıyla beraat etmiş insanların da üzerlerindeki terörist yaftasından kurtulması lazım" dedi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, kanun hükmündeki kararnamelere (KHK) yönelik açıklamalarına ilişkin, "Bu örgütle irtibatı, iltisakı olup olmadığı araştırıldıktan sonra artık yargı kararıyla beraat etmiş insanların da üzerilerindeki bu terörist yaftasından kurtulması lazım, bunun için de bir öneride bulundum." dedi.

Bülent Arınç, Iğdır Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi Toplantı Salonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Birkaç gün önce bazı konuları içine alan bir konuşma yaptığını anımsatan Arınç, konuşmasının içerisinden bir cümleyi alıp eleştiri yapanların, yanlış yorumlayanların ya da kötü amaçlarla bunu istismar edenlerin olduğunu söyledi.

Eleştiri yapılan cümlenin "Sadece KHK bir faciadır" sözü olduğuna işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

"Evet, konuşmamın içerisinde bu cümle geçiyor ama başına sonuna dikkat edilirse veya konuşmanın bütünü incelenirse bu sözlerin muhatabının KHK'ler ve onları çıkaran hükümet olmadığı, olağanüstü hal döneminde çıkarılan bu kararnamelerin olağanüstü hal kalktıktan sonra yargıya giderek beraat etmiş veya soruşturmadan sonra takipsizlik kararı almış veya hakkında hiç soruşturma açılmamış insanlara bir an evvel iade işlemlerinin uygulanmasına yöneliktir. Evet, KHK bir faciadır, cümlesi var ama bunun önü de ve arkası da dinlenirse bunlar yanlış uygulamalardan mağdur olanların çektiği ızdırabı anlatmak için kullandığım bir cümledir. Eğer bu cümleyi salt, çıplak olarak alırsanız gerçekten yanlış bir cümledir, eleştirilecek bir cümledir, yanlış anlamlara götürülebilecek bir cümledir."

Arınç, şöyle devam etti:

"Tek bir amacım vardı, KHK'lerin sonuçları. 15 Temmuz'da hain darbe girişimi oldu ve felaket ortaya çıktı. Hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımız çok doğru bir iş yaptı ve Meclisteki bütün partilerin ittifakıyla ülkede olağanüstü hal ilan edildi, iki yıl devam etti. Bu süreçte 20 civarında kararname çıkarılarak bu hain terör örgütünün kamuda çalışan unsurları varsa bunların temizlenip ayıklanmak istendiğini biliyorum. Bu da çok doğru bir eylem ama bu örgütle irtibatı, iltisakı olup olmadığı araştırıldıktan sonra artık yargı kararıyla beraat etmiş insanların da üzerilerindeki bu terörist yaftasından kurtulması lazım, bunun için de bir öneride bulundum. Zinhar ve asla KHK'ler bir faciadır anlamında söylemedim ve bunun 15 Temmuz'la, adeta onu gölgelemeye yönelik bir söz olarak da düşünmedim."

"İSTİFAMI GEREKTİRECEK HİÇBİR ŞEY YOK"

Bülent Arınç, "Bu olay üzerine benim istifamdan söz eden bazı bedbahtlar oldu. Bunlara cevaplar verdik. İstifa etmedim ve istifamı gerektirecek hiçbir şey yok. Benden istifa da talep edilmedi ama birileri herhalde böyle olmasını arzu ediyor." dedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi: Depremden sonra alınmış tedbir yok

SONRAKİ HABER

TEM otoyolunda 12 kurşunla öldürülen Serdar Çekiç'in ablası Aslı Akyar adalet istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...