07 Kasım 2019 12:12

Lübnanlılar meydanları bırakmıyor

Lübnan'da 17 Ekim’den bu yana hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. Başkent Beyrut ve diğer bazı bölgelerde meydanlar yeniden doldu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Hükümetin vergi politikalarına karşı 23 gün önce başlayan ve hükümetin istifasına rağmen devam eden protestolar çerçevesinde Lübnanlılar, başkent Beyrut’un yanı sıra Trablusşam ve Sayda kentindeki meydanlarda toplandı.

AA’nın haberine göre, protestoların başkent Beyrut’taki adresi şehir merkezindeki Hükümet Sarayı önünde yer alan Riyad Sulh Meydanı oldu. Burada toplanan Lübnanlılar, alana getirdikleri tencerelerin yanı sıra çevredeki metal cisimlere vurarak yöneticileri protesto etti. “Devrim” sloganları atılırken, yolsuzlukla suçlananların hesap vermesi talebinde bulundu. Lübnan bayraklarıyla Trablusşam kentindeki Nur Meydanı’nı dolduran grup da aynı şekilde “devrim” sloganları attı. Lübnanlılar, istifaya zorladıkları Başbakan Saad el-Hariri hükümetinin ardından teknokratlardan oluşan bağımsız yeni hükümetin bir an önce kurulması talebiyle eylemlerini sürdürüyor.

Lübnanlılar, hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak 17 Ekim’de protestolara başlamıştı. İletişim Bakanı Muhammed Şukayr’ın, WhatsApp uygulamasına yönelik vergi kararından vazgeçildiğini açıklamasına rağmen ülkenin dört bir yanına yayılan eylemler dinmedi. Başbakan Saad el Hariri hükümeti, 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Mişel Avn’a istifasını sunmuştu. Avn ise istifasını sunan Hariri’den yeni hükümet kuruluncaya kadar görevini sürdürmesini istemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Brüksel'de kamu çalışanlarından bir günlük grev

SONRAKİ HABER

DİSK Tekstil İşçileri: Yetkililer baskılara ve hak gasplarına seyirci kalmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...