07 Kasım 2019 12:13

Almanya'da Lufthansa çalışanlarının grevi etkili oldu

Lufthansa çalışanlarının bugün başlayan 48 saatlik uyarı grevi etkili oldu. Toplam 1300 uçuş seferi iptal edildi.

Fotoğraf: Faebu/Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Paylaş

Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın kabin görevlileri sendikası UFO ile masaya oturmak istememesi üzerine bugün başlayan 48 saatlik uyarı grevi etkili oldu. İki gün boyunca toplam 1300 uçuş seferi iptal edilirken, bunlardan 180 bin yolcu etkilendi.

Lufthansa’nın grevin yasaklanması için Frankfurt İş Mahkemesine yaptığı başvurunun reddedilmesi üzerine yapılan grevde en çok şirketin merkezinin olduğu Frankfurt Havaalanı ile Münih Havaalanında seferler iptal edildi. Verilen bilgilere göre, Lufthansa’nın çoğu uzak mesafede olmak üzere 1300 seferden 700’ünü iptal ettiği belirtildi. İptal edilen diğer seferlerin çoğu ise yurt içindeki uçuşlarıydı. Ülke içindeki seferlerin çoğu hızlı trenlere yönlendirildi. UFO sendikası perşembe günü Münih’te, cuma günü ise Frankfurt’ta büyük bir protesto gösterisi düzenleyecek. Lufthansa’da toplam 21 bin kabin görevlisi bulunuyor.

Grevin günün ilk saatlerinden itibaren etkili olması üzerine Lufthansa yönetimi, aynı alanda örgütlü toplam üç sendikayla bir araya gelerek görüşmeler yapmaya hazır olduğunu duyurdu. Sendikalar ile Lufthansa yönetimi arasında ne zaman görüşmenin yapılacağı konusunda ise bir bilgi verilmedi. Lufthansa yönetimi, önceki gün aynı alanda örgütlü Ver.di sendikasıyla görüşmeler yapmaya hazır olduğunu belirtmişti. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Barış Akademisyeni Nergül Çördük beraat etti

SONRAKİ HABER

Brüksel'de kamu çalışanlarından bir günlük grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa