07 Kasım 2019 11:50

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik’in ismi parkta yaşatılacak

10 Ekim Ankara Katliamında yaşamını yitiren Emek Partisi (EMEP) GYK Üyesi Korkmaz Tedik’in ismi Antalya’da yapılan parkta yaşatılacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antalya Muratpaşa Belediyesi, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı yakınlarında yaşanan bombalı katliamda hayatını kaybeden EMEP GYK üyesi Korkmaz Tedik’in ismini Fener Mahallesi’nde yapılan parka verdi. 

Konuya ilişkin konuşan Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, “Yerel yönetimlerin bu kararları, 10 Ekim Katliamını unutturmama açısından önemli. Adana’da Seyhan Belediyesi, İzmir’de Çiğli Belediyesi, Didim Belediyesi’nde de benzer çalışmalar oldu. Bizim acımıza ortak olan bu durumu önemsiyoruz ve katkısı olanlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik de “Yapılan iş Korkmaz adına aslında ama sadece Korkmaz değil, barış adına önemli bir gelişmedir. Korkmaz’ın şahsında bizim gibi ailelerin ve barış mücadelesi verenler için önemli. Muratpaşa Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bunun aslında lütuf değil, halkçı olduğunu söyleyen yerel yönetimlerin görevi olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Candan Yüceer'den ıspanak açıklaması: Zehirleyen denetimsizlik

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen'den Evrensel'e ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...