07 Kasım 2019 11:01

Kaz Dağları'nda hukuksuz biçimde süren ağaç katliamı belgelendi

Su ve Vicdan Nöbeti tutan yaşam alanı savunucuları, ruhsatı yenilenmeyen şirketin ağaç katliamına devam ettiğini belgeledi.

Görseller, "Su ve Vicdan Nöbeti"nden yaşam alanı savunucularının çektiği fotoğraflar | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Faaliyetine ruhsatsız bir şekilde devam eden altın madeni şirketi, Kaz Dağları’nın Kirazlı/Balaban bölgesinde yürüttüğü ağaç kıyımına devam ediyor. Ruhsatı yenilenmemesine rağmen, bugüne kadar 350 bini bulan ağaç kesimleri dün de devam etti. Bölgede Su ve Vicdan Nöbeti tutan yaşam savunucuları ağaç kesimlerini yine belgeledi.

Kaz Dağları’ndaki ağaç katliamına karşı tutulan Su ve Vicdan Nöbeti devam ediyor. 13 Ekim tarihinde altın madeninin ruhsatının yenilenmemesine varan bir kazanımla sürdürülen Su ve Vicdan Nöbeti’nde yaşam savunucuları, ruhsatsız şirketin ağaç katliamına devam ettiğini belgeledi. Geçtiğimiz hafta ruhsatsız ve hukuksuz bir biçimde ağaç kesimlerinin devam ettiğini ifade ederek suç duyurusunda bulunan yaşam savunucuları, dün yine ağaç kesimlerinin devam ettiğini belgeledi.

"347 BİN AĞAÇ KESİLDİ"

Türkiye Ormancılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı ve Orman Mühendisleri Odası Eski Genel Başkanı Salih Sönmezışık, dernek olarak Kirazlı Balaban’da yapılan çalışmaların raporunu geçtiğimiz günlerde açıkladı. Sönmezışık açıklamasında, "Heyetimizin resmi kayıtlara da dayanarak yaptığı inceleme sonucu kesilen ağaç sayısının 347 bin 815 adet olduğu tespit edilmiştir. Özetle, Kirazlı’da ahlaki değerler göz ardı edilerek, ihanet ve ihmalin egemen olduğu bir cinayet işlenmiştir" demişti.

EGEÇEP’TEN SUÇ DUYURUSU

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, ruhsatı yenilenmemesine rağmen ağaç kesimlerinin devam ettiğini ifade ederek sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını istedi.

(Çanakkale/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ertan Erol: Şili'de Pinera hükümeti uzun vadede kalıcı olmayacaktır

SONRAKİ HABER

İşyerinde yeni vergi paketine karşı imza kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa