07 Kasım 2019 06:23

Kolombiya Savunma Bakanı, 8 çocuğun öldüğü bombardıman nedeniyle istifa etti

Kolombiya'da eski FARC üyelerine yönelik bombardımanda 8 çocuğun öldüğünün ortaya çıkması üzerine hakkında azil süreci başlatılan Savunma Bakanı Guillermo Botero istifa etti.

Guillermo Botero | Fotoğraf: Policía Nacional de los colombianos/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Paylaş

Kolombiya'da barış anlaşmasını kabul etmeyen eski FARC üyelerine yönelik bombardımanda, 8 çocuğun yaşamını yitirdiğinin ortaya çıkması üzerine, Kolombiya Savunma Bakanı Guillermo Botero istifa etti.

Anadolu Ajansının haberine göre Senato, ağustos ayında düzenlenen bombardımanda 12 yaşında bir kız çocuğunun da aralarında bulunduğu 8 çocuğun hayatını kaybettiğini gizlediği gerekçesiyle Botero'nun azlini istemişti.

Botero, Devlet Başkanı Ivan Duque ile bir araya geldiği toplantının ardından görevi bıraktı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Devlet Başkanı Duque, Botero'nun istifasını kabul ettiğini ve Genelkurmay Başkanı Luis Fernando Navarro'nun yeni Savunma Bakanı olarak atandığını duyurdu.

Duque, "fedakarlığı ve liderliği" için teşekkür ettiği Botero'nun bakanlığı döneminde, güvenlik konusunda "harika sonuçlar" elde edildiğini savundu.

DEVLET BAŞKANI BOMBARDIMANI BİZZAT DUYURMUŞTU

Kolombiya ordusu, Caqueta yönetim bölgesine bağlı San Vicente del Caugan kentinde, eski FARC üyelerinin kampına 30 Ağustos'ta hava saldırısı düzenlemiş, aralarında yöneticilerden Gildardo Cucho'nun da bulunduğu çok sayıda üyenin öldürüldüğü, ertesi gün bizzat Devlet Başkanı Duque tarafından duyurulmuştu.

ÇOCUK ÖLÜMLERİ KAMUOYUNDAN GİZLENDİ

Senatoda önceki gün Botero'nun azli için yapılan oturumda konuşan muhalif Senatör Roy Barreras, operasyonda yaşları 12 ile 17 arasında değişen çocukların da yaşamını yitirdiğini ve Botero'nun bunu kamuoyundan gizlediğini açıklamıştı. Barreras, adli tıp raporuna göre, operasyonda hayatını kaybedenlerin sayısının hükümetin açıkladığı gibi 14 değil 15 olduğunu, ayrıca bazı cansız bedenler üzerinde yaş tespiti yapılamadığını belirtmişti.

Botero ise ellerinde kampta yaşları 18'den küçük kişilerin bulunduğuna dair bilgi olmadığını iddia ederek kendini savunmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rize'de yer altından çıkan buharın sırrı araştırılıyor

SONRAKİ HABER

İnşaat işçileri: Haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa