07 Kasım 2019 00:13
Son Güncellenme Tarihi: 07 Kasım 2019 13:05

Şule Çet dahil o gün ölenlerin listesini göndermişler

Şule Çet'in ölümünden yaklaşık bir saat sonra Sanık Berk Akand'ın nişanlısına gönderdiği mesajlar ortaya çıktı. Akand'a ölüm bilgi sistemi kaydındaki listenin gönderildiği öğrenildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Şule Çet’in ölümünden yaklaşık bir saat sonra Sanık Berk Akand’ın nişanlısına gönderdiği mesajlar ortaya çıktı. Akand’ın "Acil gel n’olursun" dediği mesaj kayıtlarında, Akand’a o gün ölenlerin listesinin gönderildiği öğrenildi.

Ankara'da Yelken Plaza’nın 20. katından düşerek şüpheli ölümü ile kamuoyunun gündeminde olan Şule Çet davasının soruşturma aşamasında HTS kayıtlarından çıkan yeni bilgiler eklendi. Sanık Berk Akand'ın telefon kayıtlarında, Çet'in yaşamını yitirmesinden kısa süre sonra nişanlısını çağırdığı ortaya çıktı. 29 Mayıs 2018 tarihinde sabaha karşı saat 04.12'de atılan mesajlarda, Akand nişanlısı N.’ye “Acil”, “Gel”, “Nolursun” mesajları attı. Ancak mesajlara bir yanıt gelmedi. Aynı günün akşamında ise N. tarafından Berk Akand’a bir ekran görüntüsü gönderildi. Bu ekran görüntüsünde o gün Ankara’da yaşamını yitiren kişilerin listesi bulunuyordu. Keçiören Belediyesine ait ölüm bilgileri listesinde Çet'in ölümü "adli olay" olarak geçerken bu bilgilerin olay akşamı Berk Akand’a neden ulaştırıldığı merak uyandırıyor.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Evrensel'e konuşan Şule Çet'in Avukatı Umur Yıldırım, "Dava mütaala aşamasına geldi ama biz önümüzdeki duruşma N.’ye bunu neden attığını da soracağız. Bu bilgilere ulaşmasının yanı sıra buradaki amaç çok önemli” dedi. Yıldırım,mahkeme kararı olmadan hukuksuz bir şekilde Şule Çet’in transkriptine ve Adana Yüreğir’deki gittiği hastane kayıtlarına kadar dosyaya izinsiz kişisel verilerin sanık avukatlarınca eklendiğini ifade ederek "Mahkemenin itibar etmediği kişisel verileri sanık avukatları hangi yolla alıyorlarsa bir de dosyaya sunuyorlar. Yaşanan tüm hukuksuzluklara ilişkin sanık avukatı Levent Ekmen ve bu kişisel verileri temin eden kamu görevlileri hakıında dün suç duyurusunda bulunduk.Mahkeme heyeti zaten 2004’ten itibaren Şule’nin hastane kayıtlarını istedi ve incelenen raporlarla Şule’nin psikolojisinin bozuk olmadığı ortaya çıktı. Burada önemli olan üçüncü bir şahsın bu verilere kolayca ulaşabilmesi" dedi.

ÖZEL HAYATIN İRDELENMESİ TEPKİ TOPLUYOR

6 Şubat 2019 tarihinde Ankara Adliyesinde başlayan Şule Çet davasının ilk duruşmasından, geçen 4. duruşmaya kadar Şule Çet’in özel hayatı adeta didik didik edilmesi tepki çekiyor. Çeti'in dövmesinden dinlediği şarkıya, annesinin ölümünden babasının yolladığı harçlığa kadar tartışıldı ve intihar edebileceğine dair sebep arandı. Soruşturma aşamasında  hazırlanan bilirkişi raporlarına ve Şule Çet’in psikolojisinin bozuk olmadığa dair delillere rağmen sanıklar ve sanık avukatları sunulan hiçbir bilimsel veriyi kabul etmiyor.

ÖNCEKİ HABER

Soma maden işçileri verilen söz üzerine eylemlerini sonlandırdı

SONRAKİ HABER

Türk-İş illerde yaptığı eylemlerle "vergide adalet" talep etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...