06 Kasım 2019 11:26

Kızıltepe'de kayyum protestosu: Atanmış memur meşru değildir

HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, kayyum protestosunda, "Seçilmişlerin olduğu yerde atanmış bir memurun hiçbir şekilde meşruiyeti yoktur" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Kızıltepe Belediyesine atanan kayyuma karşı yapılan açıklamada konuşan HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, "Seçilmişlerin olduğu yerde atanmış bir memurun hiçbir şekilde meşruiyeti yoktur" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Mardin'in Kızıltepe Belediyesine 4 Kasım'da kayyum atanmasına ilişkin kentte başlayan protestolar bugün de sürdü. Aralarında, HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, yerine kayyum atanan Belediye Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz'ın da bulunduğu çok sayıda kişi, Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelerek açıklama yapmak istedi. Ancak, bölgeyi ablukaya alan polisler Valiliğin eylem ve etkinliklere getirdiği yasak kararını gerekçe göstererek açıklamaya izin vermedi.

Bunun üzerine açıklama parti binası önünde yapıldı.

"KAYYUMUN MEŞRULUĞU YOKTUR"

HDP'li Günay, aynı zamanda Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyumu olan Vali Mustafa Yaman tarafından konulan eylem yasağına tepki gösterdi. Günay, "Hakikatin sesini bastırmaya çalışıyorlar. Gerçekleri gizlemeye çalışıyorlar. Partimize ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar bizler dimdik ayaktayız. Yılmayacağız ve mücadele edeceğiz” dedi.

Kayyum atandığına dair kararın tebliğ edilmediğini ve tebliğ edilmeyen kararların hükümsüz olduğunu vurgulayan Günay, "Kayyumun tebliği dahi yapılsa hükümsüzdür. Meşru değildir. Atanmış bir memurdur. Seçilmişlerin olduğu yerde atanmış bir memurun hiçbir şekilde meşruiyeti yoktur" dedi.

Günay, şöyle devam etti: "Kayyumun gasp ve talan olduğunu, bu halka hizmet yapılsın diye gönderilen ödeneğin kendi yandaşlarına peşkeş çektiğini hepimiz gördük. Şimdi tekrardan kentlerimiz kayyumlarla yönetilmeye çalışılıyor. Bu, 'Biz yeniden gasp edeceğiz. Çalacağız, çırpacağız ve yandaşlarımızı yeniden zengin edeceğiz' demektir.” (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yayıncılar Kooperatifi: Kitap fuarlarında girişler ücretsiz olmalı

SONRAKİ HABER

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu: İşçinin değeri harçtan, vergiden daha mı az?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...