06 Kasım 2019 05:00
Son Güncellenme Tarihi: 07 Kasım 2019 10:25

Borç nedeniyle toplu intihar: 4 kardeşin ölüm sebebi siyanür

Fatih'te kapısında 'Dikkat siyanür var' yazılı not olan bir evde, 2'si kadın 4 kardeş siyanürden ölü bulundu. Ölüm nedeninin borç nedeniyle intihar olabileceği iddia edildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Fatih Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan bir binanın birinci katında 2'si kadın 4 kardeş ölü bulundu. Ön otopside kardeşlerin siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıktı.

Olay, Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan bir binanın birinci katında dün akşam yaşandı. Saat 23.00 sıralarında kapıda, “Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin” yazılı notu gören apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Polis de AFAD ekiplerine bilgi verdi.

EKİPLER MASKE TAKARAK EVE GİREBİLDİ

Olay yerine gelen ekipler kapıda yazan not nedeniyle içeriye özel kıyafetler ve maskeyle girdi. Yoğun güvenlik önlemleri arasında eve giren ekipler uzun süre incelemelerde bulundu.

İÇERİ GİREN EKİPLER 4 KİŞİNİN CESEDİYLE KARŞILAŞTI

Ekipler içeride kardeş oldukları öğrenilen 48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin ve 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin'in cansız bedeniyle karşılaştı.

Kardeşlerin cenazeleri yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Otopsi işlemleri dün sabah saatlerinde tamamlanan kardeşlerin birinci derece yakınlarına ulaşılmaya çalışılıyor. Cüneyt, Oya, Kamuran ve Yaşar Yetişkin'in cenazelerini alan kimse olmadığı için cenazeler Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyor.

SİYANÜR İÇMİŞLER

Yoğun siyanür kokusu olan cesetlere yapılan ön otopside kardeşlerin, siyanür içerek intihar ettikleri ortaya çıktı. Kesin otopsi raporu daha sonra çıkacak olan kardeşlerin evinde, olay yeri inceleme ekiplerinin bulduğu su bardakları, siyanürü suya karıştırarak içtikleri ihtimalini ortaya çıkardı.

Öte yandan evde çok sayıda antideprasan da bulundu.

ARKADAŞLARI VE MAHALLE BAKKALI TEŞHİS ETTİ

Birinci dereceden akrabaları olmayan ve yakınları Mersin'de oturan kardeşlerin teşhislerini ise arkadaşları ve mahalle bakkalı yaptı. Adli Tıp Kurumu'nda Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan teşhiste Oya Yetişkin ile ablası obezite hastası Kamuran Yetişkin'i Oya'nın iş arkadaşı; epilepsi hastası Yaşar ve kuryecilik yapan Cüneyt Yetişkin'i ise mahalle bakkalı teşhis etti.

KAPIYA UYARI YAZISINI OYA YAZMIŞ OLABİLİR

Öte yandan yapılan incelemelerde kardeşlerden Oya Yetişkin'in diğerlerinden daha sonra öldüğü belirlendi, bu nedenle önce kardeşlerine meyve suyu içinde siyanür verdiği daha sonra kendisinin içtiği öne sürüldü. Ayrıca 'Dikkat siyanür var' notunun da Oya Yetişkin tarafından yazılmış olabileceği belirtildi.

ANNE BABADAN BORÇ KALMIŞ

Anne-babalarının ölümünün ardından yüklü miktarda borç kaldığı öğrenilen kardeşlerin bu nedenle bir süredir sıkıntıda oldukları öne sürüldü.

Birinci dereceden akrabaları olmadığı ve tanıdıklarının Mersin’de yaşadığı ortaya çıkan kardeşlerin teşhislerini ise arkadaşları ile mahalle bakkalı yaptı. Adli Tıp Kurumu'nda Cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan teşhiste Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde modelist olan ve canlı modellik yapan Oya Yetişkin ile ablası Kamuran Yetişkin'i, Oya'nın iş arkadaşı, Yaşar ve Cüneyt Yetişkin’i ise mahalle bakkalı teşhis etti.

BİRİ OBEZİTE DİĞERİ SARA HASTASIYDI

Kardeşlerden Cüneyt Yetişkin’in kuryelik yaptığı, Kamuran Yetişkin’in obezite, Yaşar Yetişkin’in ise sara hastası olduğu öğrenildi

2 AYDIR ÖDENMEDİĞİ İÇİN EVİN ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Cenazeler Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldıktan sonra polis ekipleri bir süre daha çalışmalarını sürdürmüş ve daha sonra evden kapıyı mühürleyerek ayrılmıştı.

Saat 09.30 sıralarında 4 kardeşin evine giden BEDAŞ ekipleri 607,16 liralık elektrik faturasının 2 aydır ödenmediği gerekçesiyle elektrikleri kesti.

CK Enerji Boğaziçi Elektrik de ölen 4 kişinin kaldığı dairenin elektriğinin kesilmesine dair açıklama yaptı. Açıklamada, “Acı bir tesadüftür ki tüm bildirimlere rağmen ödenmemiş 3 elektrik faturası bulunan ve aboneliğin olayda hayatını kaybedenlerin adına olmadığı dairenin elektriğinin kesilme işlemi yasal düzenlemeler çerçevesinde saat 09.00 sularında gerçekleşmiştir” denildi. Açıklamada, “Aboneliğin olayda hayatını kaybedenlerin adına olmaması nedeniyle gece yaşanan gelişmelerle ilgili herhangi bir bilgisi olmayan ekiplerimiz, sabah erken saatlerde yasal prosedürler çerçevesinde görevini yaparak binadan ayrılmıştır. Ancak olayın öğrenilmesinin hemen ardından bu süreçte herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına kesme işlemi iptal edilmiş olup, daireye yeniden elektrik verilmiştir. Söz konusu konutla ilgili olarak kurumumuz tarafından borcun ödenmesi için 1 aya ulaşan bir esneklik de sağlanmış bulunmaktadır” denildi.

GEÇEN YIL HAFTADA ORTALAMA 61 KİŞİ İNTİHAR ETTİ

Yoksulluk ve işsizlik rakamlarındaki artışa paralel olarak intihar vakalarında da artış yaşandı. Geçen yılın verilerine göre 3 bin 161 kişi intihar ederek, hayatına son verdi. Başka bir ifadeyle 2018 yılında haftada 61 kişi intihar etti.

İntiharları Meclis gündemine taşıyan CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Adalet ve Kalkınma Partisinin iktidarı döneminde intihar ederek hayatına son veren yurttaş sayısının resmi rakamlara göre 47 bin 537’ye ulaştığına dikkat çekmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Irak ve Lübnan'daki eylemlerden İran'ı sorumlu tuttu

SONRAKİ HABER

Son 5 yılda 3 bin 987 maden ruhsatı ihalesi yapıldı, ülkenin 10’da 1’i maden sahası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...