05 Kasım 2019 15:58

Selçuk Belediyesi çalışan kadınların çocukları için ücretsiz Masal Evi açtı

İzmir Selçuk Belediyesi, tarım sektöründe çalışan kadınların çocuklarının huzurlu ve temiz bir ortamda vakit geçirebilmeleri için Deppo Efes bünyesinde Masal Evi projesini hayata geçirdi.

Fotoğraf: Selçuk Belediyesi

Paylaş

Kadınların istihdamına yönelik çalışmalarını sürdüren İzmir Selçuk Belediyesi, tarım sektöründe çalışan kadınların çocuklarının daha hijyenik ve huzurlu bir ortamda vakit geçirebilmeleri için Deppo Efes bünyesinde "Masal Evi"ni hayata geçirdi. Tarım sektöründe çalışan kadınlar bundan sonra çocuklarını tarlada, bahçede yanlarında götürmeyip oldukça güvenli bir ortam sağlanan Masal Evine bırakabilecekler.

Deppo Efes’te çalışan kadınların hayatlarını kolaylaştırmak için hayata geçirilen Masal Evindeki çocuklar, anneleri çalıştığı süre içerisinde okul öncesi öğretmenleriyle birlikte sosyal etkinliklere ve çeşitli aktivitelere katılabilecek. Deppo Efes’in yanı sıra tarım sektöründe çalışan kadınlar da Masal Evi’nden ücretsiz faydalanabilecek.

Kadınların istihdamına yönelik çalışmaların önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Deppo Efes Soğuk Hava depolarında çalışan kadınlarımız buraya gelirken çocuklarını birlikte getirmek zorunda kalıyor. Çünkü bazı kadınlarımızın çocuklarını güvenle teslim edecekleri herhangi bir yakınları yok. Biz de düşündük ve Deppo Efes'te bir masal evi açalım dedik. Kadınlarımız çocuklarını hem güvenle bırakabilsin, hem de çocuklarımız daha iyi vakit geçirebilsinler istedik" dedi.

HEM ÇOCUK EĞİTİMİNE HEM KADIN İSTİHDAMINA KATKI

Deppo Efes içerisinde faaliyet göstermeye başlayan Masal Evini beraberindeki Belediye Meclisi üyeleri, başkan yardımcıları ve daire amirleri ile birlikte ziyaret eden Sengel, “Deppo Efes’te çalışan kadınlarımız ve mevsime göre mandalina ya da çeşitli meyveler toplamaya giden kadınlarımız çalıştıkları süre içerisinde çocuklarını Masal Evine rahatlıkla bırakabilecekler. Efes Selçuk’un toprakları bereketli. Böyle olunca kadınlarımız da tarım sektöründe yer alıyor" dedi.

Ücretsiz olarak hizmet verecek olan Masal Evinden tarım sektöründe çalışan tüm annelerin çocuklarının yararlanabileceğini kaydeden Sengel, "Sabahın erken saatlerinde, özellikle kış aylarında çalışan kadınlarımız çocuklarını da beraberinde götürmek durumda kalıyor. Gönlümüz bu duruma razı olmadı. Biz de Masal Evi’ni açarak kadınlarımızın hayatını kolaylaştırmak istedik. İsmini de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hem çocuk eğitimi; hem de istihdama katkı işlevi gören Masal Evi Projesi’nden esinlendik. Böylece çocuklarımız sosyal etkinliklerden faydalanırken anneleri de istihdama katkı sunabilecek” diyerek, Masal Evinin tarım sektöründe çalışan kadınlara ve onların çocuklarına hayırlı uğurlu olmasını diledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM, Irak'taki eylemlerde 254 kişinin öldüğünü açıkladı

SONRAKİ HABER

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT yönetiminden istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...