05 Kasım 2019 13:51

İngiltere’nin ardından Yunanistan: Donduruculu TIR’da 41 mülteci bulundu

Türkiye'den Yunanistan'ın İskeçe kentine giden bir TIR'ın donduruculu arka bölmesinde 41 mülteci bulundu. (Temsili fotoğraf kullanılmıştır.)

Fotoğraf: Lamiot/Wikimeda Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

İngiltere'de geçen ay TIR arkasında dondurucu sistemi yüzünden hayatını kaybeden 39 mültecinin ardından, Türkiye'den İskeçe'ye giden bir TIR'ın arka dorsesinde 41 mülteci bulundu.

Yunanistan'ın kuzeyindeki İskeçe kentinde bir TIR'ın donduruculu arka bölmesinde 41 mülteci bulundu. TIR'ın soğutma sisteminin bozuk olduğu belirtildi. Afgan olduğu öne sürülen mültecilerin üçte birinin nefes alma güçlüğü çektiği ve yedisinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

"KAMYON TÜRKİYE'DEN GELİYORDU"

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine göre Polis Sözcüsü Theodoros Hronopulos bir otoyolda durdurulan kamyonun 40 yaşındaki Gürcistan vatandaşı sürücüsünün gözaltına alındığını söyledi. Sözcü, "Soruşturmamız sürüyor ama kamyonun Türkiye'den geldiğine inanıyoruz. Kamyon Selanik'e gidiyordu. Ama mültecilerin hangi ülkeye gitmeye çalıştıklarını bilmiyoruz" ifadelerini de kullandı.

ADALAR YERİNE KARAYOLU

Hronopulos TIR'ın üzerinde hiçbir yazı ya da logo olmadığı için şüphe çektiğini, Yunanistan üzerinden diğer Avrupa ülkelerine gitmek isteyen mültecilerin artık Yunanistan adalarına gitmek yerine karayoluna yönelmeye başladıklarını söyledi.

İngiltere'nin Essex bölgesinde geçen ay 39 Vietnamlı mülteci Belçika'dan gelen ve soğutma sistemi açık olan bir tırın kasasında donarak hayatını kaybetmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Metal dosyası | Metal işçisi iyi bir zam ve iş güvencesi istiyor

SONRAKİ HABER

Maraş'ta iş kazası: İskele halatının kopması sonucu 2 işçi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa