05 Kasım 2019 12:09

Kılıçdaroğlu: Bir bakanın uluslararası ahlak dışı olaylara karıştığı haberleri var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara değindi. Kayyum atamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bizim gibi düşünmeyenler için de demokrasi istiyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu | Fotoğraf: Ali Balıkçı/AA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

Eren Erdem aramızda. Kendisi 490 gün hapiste kaldı ama bugünkü düzende bu yadırganacak bir şey değil .Yargı bağımsız değil, ülkede demokrasi yok, her türlü baskı var, gizli tanıklarla istedikleri kişiyi tutuklayabiliyorlar. Daha sonra beyefendinin arzusuna göre de serbest bırakıyorlar. Bütün bunlara rağmen adaleti sağlamak için mücadele edeceğiz.

KAYYUMLARA TEPKİ: BİZİM GİBİ DÜŞÜNMEYENLER İÇİN DE DEMOKRASİYİ SAVUNUYORUZ

Bir insan farklı düşünüyor diye hapse atılıyorsa demokrasi yok demektir. Osman Kavala da 735 gündür cezaevinde. Onun da özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz. Bizim gibi düşünmeyenlerin de haklarını savunuyoruz. Farklı düşünebiliriz ama hep bu ülkenin çıkarları için çalışıyoruz. Kayyum atamalarını bu noktadan eleştirdik. Seçimde kazanıyorlar ama kayyumla görevden alınıyorlar. Hakim var, suçluysam mahkemeye verirsin. Hangi gerekçeyle kayyum atıyorsun? AKP'li belediye başkanı görevden alındığında da eleştirdik. Demokrasi ortak payda olmak zorundadır. Eşit yurttaş olarak haklarımıza sahip çıkmak hepimizin ortak görevi. Yerlerine kayyum atanan belediye başkanlarının kelepçeyle 10 saat bekletilmesi doğru değil. Demokrasiyi bizim gibi düşünmeyenler için de savunmak zorundayız.

"RTÜK BAŞKANI YASAYA AYKIRI ŞEKİLDE GELİR SAĞLIYOR"

RTÜK diye bir kuruluşumuz var. Dünyanın parası var, çok büyük imkanları var, aldıkları aylıklar olağanüstü. Her partiden üye seçildi, bizden de var. Biri de Faruk Bildirici idi. Baktı ki RTÜK Başkanı yasalara aykırı şekilde gelir sağlıyor, bunun doğru olmadığını ve istifa etmesi gerektiğini söyledi. 'Sen misin bunu yapan' dediler, 6 kişi birlikte RTÜK üyeliğini düşürdüler. Kendi kendilerine çalıp oynuyorlar. Sanıyorlar ki biz bundan vazgeçeceğiz. Sanıyorlar ki bundan sonra gelenler de aynı iddiaları dile getirmeyecek.

Bu zat, kendi görev alanıyla ilgili olan bir yere, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğine atanıyor. RTÜK'le doğrudan ilişkili bu kurum ve bu adam ahlaksızca para alıyor buradan. Orada tarife belirleyip RTÜK'e gelip bunu uyguluyor.

"DEVLET, ADİL ÖKSÜZ'ÜN NEFES ALDIĞINI BİLE TAKİP ETMİŞTİR"

Adil Öksüz'e kelepçe takılmıyor, özel muamele ediliyor. Adil Öksüz'ün GPS cihazı var. Adil Öksüz o cihazı nereden buldu, hangi kamu grubu verdi? Adil Öksüz'ün ifadesi bile alınmadı. Defalarca dile getirdim. Adil Öksüz'ün kayınpederini buldular, herkesi buldular, onu bulamadılar, bulmak istemediler. Bu yüzden 15 Temmuz darbe girişimi henüz aydınlanmamıştır, Adil Öksüz yakalanmadan da aydınlanmaz. Soruşturma açıldı dediler, külahıma aanlatın demiştim, külahıma anlattılar. Adil Öksüz'ü kaçıranlar şimdi dışarıda ama Hava Harp Okulu öğrencileri hangi gerekçeyle içeride? Bu mu adalet? Binali Yıldırım'a da söyledim, siz Adil Öksüz'ün kim olduğunu merak ediyorsanız o GPS cihazlarını kim getirdi bu ülkeye ona bakacaksınız dedim. Adım gibi eminim ki devlet onun nefes aldığını bile takip etmiştir. Neden yakalanmadı?

"ÇİFTÇİNİN ÖDENMEYEN HAKKI 26 MİLYAR LİRA"

Yurt dışından patates, buğday getiren, et ithal eden adama oy mu verilir! Parlamento kanun çıkarmış, 'Milli gelirin yüzde biri oranında çiftçiye teşvik verilir' diye ama verilmiyor. 2020 bütçesinde olması gereken destek 48 milyar 700 milyon lira ancak konulan ödenek 22 milyar lira. Çiftçinin hakkı olup da ödenmeyen para 26 milyar lira. Hakkına neden sahip çıkmıyorsun? Mücadele edeceksin, sandığa gideceksin, dersini vereceksin!

"SOSYETE DAMADIN İSTİFA ETMESİ LAZIM AMA PARAYI SEVİYOR"

Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik oranlarıyla, en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıyayız. Sosyete damat, '2019 yılında 2 buçuk milyon kişiye iş bulacağız, Türkiye istihdam devrimi yaşıyor' diyor. Ekim ayında geniş tanımlı işsiz sayımız 8 milyon 112 bin kişi. Normal demokrasilerde sosyete damadın istifa etmesi gerekir ama ayrılır mı görevinden? Asla çünkü parayı seviyor.

Bir de sosyete damadın bürokraside arkadaşları var. Yıllık enflasyon rakamı 8.55 olarak açıklandı. Buna ben inanmıyorum ama emekli, esnaf inanır mı bilmem. Zam geliyor ama enflasyon düşüyor. Dünayda yeni bir ekonomik model geliştirdik herhalde.

"AK PARTİ 3Y İLE MÜCADELE EDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ"

Eğer önümüzdeki seçimlerde Saray'ı cezalandırmazsanız mutfak masrafınıza kalan 451 lirayı bile bulamazsınız. Çünkü sizden tasarruf yapıyorlar. Beyefendinin aylığı 81 bin 250 liraya yükseldi ama kendisi geçinemiyor bu parayla. Üstelik doğalgaz, elektrik parası, mutfak masrafı yok. Onun faturasını da sen ödüyorsun. 3Y ile mücadele eden bir AK Parti vardı, böyle bir iktidar yok artık. AK Parti iktidarı yok, saray iktidarı var. Saray iktidarı, bir zümre, kibir, firavun iktidarıdır. Kendi topraklarına çizmeli galoşla basandan korkacaksınız.

Devlet bir kenara itilmiş vaziyette. Dışişleri Bakanlığı bir tarafa itilmiş vaziyette. Cumhuriyet tarihinin en büyük bunalımını yaşıyorsak ekonomide, dış politikada, demokraside bu ülkede bir parti iktidarının olmadığını, saray iktidarının olduğunu hepimizin kabul etmesi lazım. 'Her şeyi ben biliyorum' diyor. Yarın ameliyata girerse, şunu bunu yaparsa hiç şaşırmayın. Bunların tamamı bir kişiden soruluyor.

"BİR BAKANIN ULUSLARARASI AHLAK DIŞI UYGULAMALARA KARIŞTIĞI HABERLERİ GELİYOR"

Bir bakanın adının bazı uluslararası yasa dışı uygulamalara, ahlak dışı uygulamalara karıştığı yönünde haberler geliyor. Bunları dikkatle izliyoruz.

"SURİYE'DE STRATEJİK HATALAR YAPTILAR"

Suriye'de stratejik hatalar yaptılar. 7 madde halinde sizinle paylaşıyorum:

  1. Ak Parti dış politika icraatlarında Dışişleri Bakanlığını devredışı bırakmıştır. Bu, Türkiye'nin Orta Doğu'da maceracı politikaya sürüklenmesinin sebebidir.
  2. Türkiye, 'Suriye'ye demokrasi getireceğiz' diyerek emperyal güçlerin taşeronluğuna soyunmuştur.
  3. Türkiye üzerinden Suriye'ye silah sokulmuştur.
  4. Türkiye üzerinden teröristler Suriye'ye gönderildi.
  5. Türkiye'ye ait vatan toprağı IŞİD'e teslim edildi, Süleyman Şah Türbesi terör örgütünden kaçırıldı.
  6. IŞİD terörüyle mücadele etmek ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamakta hata yapıldı.
  7. Türkiye'nin terörle mücadelesine en büyük zararı AK Parti iktidarı ve onun genel başkanı vermektedir. Operasyonu Türkiye'nin güvenliği için yapıldığını anlatmak yerine bir fetih söylemiyle konuşmuştur. Bu inandırıcılığımıza büyük zarar vermiştir.

TRUMP'IN MEKTUBU

Erdoğan'ın Trump'ın mektubuna dair açıklaması şu: Giderken mektubu götürecek. Hani atmıştınız onu? Sen mektup taşıyıcısı mısın? O mektup sana nasıl geldi? Sen mektup için iki satır yazı yazmaya cesaret mi edemiyorsun? Amerikan Büyükelçisini çağıracaksın, 'Biz bu mektubu asla arşivlerimizde tutmak istemiyoruz' deyip vereceksin.

ERDOĞAN'IN MAL VARLIĞI

Mal varlığı araştırması yapacağız dedik, paniğe kapıldı. 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının mal varlığını araştırmazsanız namertsiniz' demedi. 'Benim ailemin yurt dışında beş kuruş parası yoktur' diyeceksin. Eğer verilecek hesabınız varsa  bunları söyleyemezsin. Biz niye söyleyebiliyoruz, çünkü alnımız açık. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bir Vatandaş Mustafa geçti bu dünyadan ne güzel izler bırakarak

SONRAKİ HABER

Eskişehir’de kadınlara hakları anlatıldı: Şiddete karşı sessiz kalmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...