05 Kasım 2019 11:51

Kızıltepe’de kayyum protestosuna polis müdahale etti, halk “Bu kent bizim” dedi

Kızıltepe Belediyesine kayyum atamasını protesto eden HDP’lilere polis kalkanlarla müdahale etti. Polise tepki gösteren kitle “Bu kent bizim” diyerek yürüyüşe devam etti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin’in Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınarak yerine kayyum atanması protesto edildi. 

Belediyeyi ablukaya alan polis, çevre ilçelerden kente gelmek isteyen HDP’lileri engellerken, yine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediyesi önünde de polis noktası kurarak, ilçeye gelen şehir içi otobüslerde dahi kimlik kontrolü yaptı. Polisler kimlik kontrolünde ellerindeki listede ismi olanların ilçeye gelmesini engelledi. 

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Bu sırada abluka altına alınan belediye önünde toplanmak isteyenler, barikatlar nedeniyle Leyla Qasim Parkı’nın içinde bulunan bir çay bahçesinde beklemeye başladı. HDP’liler parkın içine geçip oturmaya başladığı sırada polisler kalkanlarla HDP’lilere müdahale etti. Polis amirinin “süpür” talimatı ile yapılan müdahale sırasında Belediye Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ve beraberindekiler kalkanlarla ittirilerek, darbedildi. Bu sırada bölgeye gelen HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, polislere “Siz kimi süpürüyorsunuz” diye tepki gösterdi. 

“ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Polislerin açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini söylemesi üzerine kitle Leyla Qasim Parkı’ndan Özgürlük Meydanı’na kadar yürüyüşe geçti. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde kitlenin gerçekleştirdiği yürüyüş sırasında HDP’li İmir, halktan ses vermelerini istedi. 

“Kürt halkı iradesine sahip çıkacak. Kürt halkı AKP-MHP faşizmine her yerde cevap verecek. Asla boyun eğmeyeceğiz” diyen İmir, “Burası seçilmişlerin kentidir. İstedikleri sandığın iradesini ortadan kaldırmak. Ama her gün de sandık kursalar bu kentin iradesi biziz. Kürt halkı asla ama asla size boyun eğmeyecek. Biz Kürtler demokrasinin teminatıyız” diye halka seslendi. 

Yürüyüşü yapan kitleyi, çevredekiler alkış, slogan ve zafer işaretleriyle destekledi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığından "Kayyum atamak hukuka uygun" savunması

SONRAKİ HABER

Doç. Dr. Candaş: Bağdadi olayı ile ABD iç siyaseti nötralize ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...