05 Kasım 2019 07:06

Meral Akşener: Sarayın bir günlük gideriyle 300 yataklı hastane yapılır

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Akşener, “Emekçisini ezdiren sayın Erdoğan iş kendisine gelince kesenin ağzını açıyor” dedi. Akşener’in açıklamalarından satır başları şöyle:

“Ülke olarak zor zamanlardan geçiyor. Son 10 yıldır dünyanın başına bela olan Büyük Ortadoğu projesi ülkemizin kapısına dayandı. Dünyada aklı başında hiçbir devlet teröristlere acentelik yapmaz. Esad kazandı, Putin kazandı, İran kazandı, Trump kâra geçti. Ama kaybeden dünya lideri Erdoğan oldu.

“SARAYIN BİR GÜNLÜK GİDERİYLE 300 YATAKLI HASTANE YAPILIR”

Emekçisini ezdiren sayın Erdoğan iş kendisine gelince kesenin ağzını açıyor. 199 milyon lira olan Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2020 yılında tam 3,1 milyar liraya çıktı. Saray'ın günlük bütçesi 8,5 milyon lira. 300 yataklı hastane 52 milyon liraya yapıldı. O saray bir günlük gideriyle 300 yataklı hastane yapabilecek bir saray. 13 Eylül 2018'de yürürlüğe giren 17 No’lu Cumhurbaşkanlığı KHK’si ne diyor? Bakan yardımcısı kadrosuna atanmışlıkları varsa emeklilikleri kesilmez deniyor. Bakan emeklisi, milletvekili emeklisi olan bakan yardımcıları maaş içinde yüzüyorlar. 3 bin 600 ek gösterge bekleyen polis kardeşim ay sonunu nasıl getireceğini düşünüyor. Böyle vicdan olur mu, böyle israf olur mu?

“BU KAFAYLA BU KIŞ GEÇMEZ”

Erdoğan bizden damadının masallarıyla oyalanmamızı istiyor. Damat 20 gün önceden ilan ediyor ve diyor ki ekim ayında enflasyon yüzde 20'nin altına inecek. Siparişle ekonomik tablo çiziyorlar. Sonra da yatırımcıların Türk ekonomisine güvenmesini bekliyorlar. Ama böyle gitmez, bu kafayla bu kış geçmez, bahar gelmez. Geleceğimizin bu israfla beraber yok olmasına izin vermeyeceğiz.

BOĞAZ TASARISINA TEPKİ

Haydarpaşa ve Sirkeci Garı katakullesini biliyorsunuz. Şimdi de İstanbul Boğazı haklarını gasbetmeye çalışıyorlar. İstanbul'u betona boğan iktidar milletin rahatsızlığını gördüğü andan itibaren kanunda bazı değişiklikler yaptı. Belediyenin elden gideceğini gördüğü için yetkiyi Ankara'ya almaya dönük adımlar attı. Tarihi yalılarda kafalarına göre tadilat yapanlar Ak Parti iktidarının vazgeçemediği yandaş müteahhitler. İktidar beton dikmeye devam edeceğim diyor. O yüzden de İBB'nin elindeki yetkiyi almak istiyor. Sayın Erdoğan milletle inatlaşma, İmamoğlu'nun iradesini gasp etmeye çalışma.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Belediyelerine kayyum atanan Kızıltepeliler: Oylarımızı kaymakama vermedik

SONRAKİ HABER

Haber podcast platformu “Kısa Dalga” yayına başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...