05 Kasım 2019 06:20

Hakkari’de “sosyal yardım” için dağıtılan torbalardan kömür yerine taş çıktı

Hakkari’de devlet tarafından dağıtılan kömür torbalarının içinden taş çıktı. Kömür yerine taşlarla karşılaşan yurttaşlar, torbaları yol kenarına dizdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari'de İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından daha önce belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömür torbalarının içinden taş çıktı. Evelere taşıdıkları torbalarda kömür yerine taş ile karşılaşan yurttaşlar, yol kenarına dizdikleri torbalardan taşları çıkararak, “Eğer yetkililer bizlere inanmıyorsa torbalar burada. Gelip baksınlar” dedi.

TORBALARDAN TAŞ ÇIKIYOR

Berçelan Mahallesi'nde ikamet eden yurttaşlardan Bedel Yiğit, kendilerine yardım diye dağıtılanın kömür değil taş olduğunu dile getirdi. Yolun kenarına istifledikleri torbaların bir an önce alınmasını isteyen Yiğit bir torbayı açarak, “Bize geçenlerde devlet tarafından 30 torba kömür dağıtıldı. Biz de bütün kömürleri içeriye taşıdık. Bazıları bu kömürleri 5 kat yukarıya, evlerine taşıdı. Ancak kömür torbalarını açtığımızda içinde yarısından fazlasının taş olduğunu gördük” dedi. Torbadan çıkardığı taşları gösteren Yiğit, “Bakın bunlar taş. İçinde bazı kömür parçaları da olduğundan taşlar kararıyor” dedi.

YIKANINCA TAŞ OLDU

Kömürleri sobaya koyduğu gibi çıkardığını belirten Hayriye Yiğit “Bizlere kömür yerine taş dağıtılmış. Sobaya nasıl koysak öyle çıkarıyoruz. Bakın bu taşları yıkayacağım ve sizler de taş olduğunu göreceksiniz” diyerek, torbalardan çıkardığı taşları yıkadı.

‘İNANMIYORLARSA GELİP BAKSINLAR'

Aynı mahalleden Havva Sümer de, “Dağıtılan kömürler kesinlikle yakılmıyor. Sobaya bir defa attık ve artık kullanmıyoruz. Çünkü kömür değil, torbalardan taş çıkıyor. Bütün mahalle için büyük bir kamyon içinde getirip buraya boşalttılar. Kömür sandığımız meğerse taşmış. Biz de geri getirip yolun kenarına attık” ifadesinde bulundu.

‘SOBAYA DEĞİL ÇÖPE ATACAĞIZ'

kömürlerin yakıldığında patladığını belirten Lokman Sümer ise şunları söyledi: “Dağıtılan kömürleri sobaya attığımızda bir süre sonra patlıyor. Bin liraya aldığımız sobanın içindeki bütün tuğlaları parçalıyor. Eğer yetkililer bizlere inanmıyorsa kömürler burada. Gelip baksınlar. Aslından bu durumu herkes biliyor. Yapılan yardım değil sadece göz boyamadır. Yakamadıktan sonra ne yapacağız. Elbette çöpe atacağız.” (Hakkari/MA)

ÖNCEKİ HABER

Şili'deki hükümet protestoları sürüyor: Halk “Süper Pazartesi”de buluştu

SONRAKİ HABER

Murat Dağı’nda kurulmak istenen altın madeni için bilirkişi raporu hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...