04 Kasım 2019 18:32

Van'da gözaltına alınan 15 kadın siyasetçiden 2'si tutuklandı

Van'da gözaltına alınan kadın siyasetçilerden Kebire Budakbeyoğlu Karakaray ve DTK Üyesi Mukaddes Karakoç tutuklandı

Yerine kayyum atanan Van Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Duman | Fotoğraf: MA

Paylaş

Mahkemeye sevk edilen kadın siyasetçilerden Kebire Budakbeyoğlu Karakaray ve DTK Üyesi Mukaddes Karakoç tutuklanırken, Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Duman’ın da aralarında olduğu 13 kadın siyasetçi serbest bırakıldı.

Van'da 1 Kasım sabahı düzenlenen ev baskınlarında "PKK/KCK kadın alan yapılanması içerisinde faaliyet yürütme" iddiasıyla gözaltına alınarak bugün mahkemeye sevk edilen 15 kadın siyasetçiden Kebire Budakbeyoğlu Karakaray ve DTK Üyesi Mukaddes Karakoç "Terör örgütü üyeliği" iddiasıyla tutuklanırken, Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Duman'ın da aralarında olduğu 13 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı.

13 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Serbest bırakılanların isimleri şöyle: Saray Belediye Eşbaşkanı Caziye Duman, TJA aktivistleri Rojbin Akdağ ve Havva Derya,  HDP Van İl Yöneticisi Edibe Babur, Barış Annesi Keve Işık, Pervin Özgür, DBP Van il Yöneticisi Neriman Urar, HDP'li Belediye Meclis üyeleri Berken Kızılboğa, Handan Karakoyun ve Serap Güvenç ve Atiye Şen.

Aynı dosya kapsamında Diyarbakır’da gözaltına alınarak SEGBİS üzerinden ifade veren Edremit Eski Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin de mahkeme heyeti tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan Kebire Budakbeyoğlu Karakaray ve DTK Üyesi Mukaddes Karakoç Van T Tipi Kadın Kapalı Cezaevine götürüldü.

NE OLMUŞTU?

Van ve merkez ilçelerinde 1 Kasım'da birçok eve baskın düzenlenmişti. Aralarında Saray Belediyesi Eş Başkanı Caziye Duman ve Diyarbakır'da Edremit Eski Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin'in de bulunduğu 15 kadın siyasetçi gözaltına alınmıştı. Ardından Saray Belediyesine kayyum atanmıştı. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Adnan Özyalçıner için TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda onur gecesi düzenlendi

SONRAKİ HABER

Direnişteki Valfsan işçileri dünya gündemine girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...