04 Kasım 2019 17:23

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararları

Hamaney’in oğlu da dahil 9 kişi ve Genelkurmay Başkanlığı kara listeye alındı. ABD, "İran düşmanca davranışlarını değiştirene kadar felç edici yaptırımlar uygulamaya devam edeceğiz" açıklaması yaptı.

İran bayrağı | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD Hazine Bakanlığı, aralarında İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in oğlu dahil 9 İran vatandaşı ve İran Genelkurmay Başkanlığı’na karşı yaptırım kararı alındığını belirtti.

Beyaz Saray Sözcülüğü ise "İran düşmanca davranışlarını değiştirene kadar felç edici yaptırımlar uygulamaya devam edeceğiz" açıklaması yaptı.

ABD'nin Tahran Büyükelçiliğinin işgalinin 40. yıl dönümünde Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, İran'da 10 Şubat 1979 devriminin hemen ardından ABD'nin Tahran Büyükelçiliği işgali ve 52 çalışanın 444 gün boyunca rehin alınmasının ardından 40 yıl geçtiği anımsatılarak, "bu utanmaz eylemin kurbanlarını saygıyla andıkları" belirtildi.

Açıklamada, İran yönetiminin seçim şansı olduğuna işaret edilerek, "(İran) Dünyada terör destekçiliğine önderlik eden bir ülke olmak yerine, İran halkını öncelik edinebilir. Rehin alma, suikast, sabotaj, deniz haydutluğu ve küresel petrol piyasasına saldırılar yerine barışı tercih edebilir. ABD, barış peşinde ve İran halkını destekliyor. Şimdi İran rejimi için de aynısını yapma zamanı" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri: Bunca sıkıntı içerisinde savaş gerekli değil

SONRAKİ HABER

Yazar Adnan Özyalçıner için TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda onur gecesi düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...