05 Kasım 2019 00:37

Defne'de arıtma tesisine tepki: Kötü kokudan nefes alamaz hale geldik

Defne'de arıtma tesisinin neden olduğu kötü kokuya halk tepkili. Yıllardır devam eden şikayetlere ve verilen sözlere rağmen sorun hâlâ devam ediyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Alperen DEMİR
Mehmet DÖNMEZ
Hatay

Hatay’ın Defne ilçesi Turunçlu Mahallesi’ndeki arıtma tesisinin neden olduğu koku nedeniyle yıllardır devam eden şikayetlere ve verilen sözlere rağmen sorun hâlâ devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bölgeden bir heyeti kabul eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın sorunun çözümü için sözler verdiğini hatırlatan mahalle halkı, tesisin bir an önce kaldırılmasını istedi. 

GÖRÜŞMELER KARŞILIKSIZ KALDI

1990’da kurulan ve 2006 yılından beri aralıksız faaliyette olan tesisin yaydığı kötü kokuya Akdeniz, Turunçlu, Sümerler, Armutlu, Aşağı Okçular mahallesinde yaşayanlar tepkili. Hatay Meslek Odaları (HAMOK) ve mahalle muhtarlarının oluşturduğu heyet, aradan geçen 13 yıla rağmen ısrarla ilgili kurumlara başvurdu ancak hiçbir şekilde olumlu sonuç elde edemedi. İnşaat Mühendisi Adnan Özçelik, meslek odalarının da içinde bulunduğu heyetin görüşmelerini aktararak belediyenin koku ve kirlilik yaratmayacak yeni bir tesisi aynı yerde planladığını belirterek “Verilen sözler bir an önce tutulmalı. Sözünü ettiğimiz beş mahallede yaşayan halk, tesisin aynı noktada yapımına şiddetle karşı çıkmaktadır” dedi.

MALİYET VE BÜTÇE YETERSİZLİĞİ BAHANESİ

Turunçlu Mahallesi Muhtar Azası Mehmet Ali Bahçeci de yerel seçimlerde yeniden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Lütfü Savaş’ın kendilerine gelerek tesisin kaldırılacağı sözünü verdiğini hatırlatarak "Ancak seçimlerden sonra taşıma maliyetlerinin fazla olması ve bütçe yetersizlikleri bahane edilerek bir çalışma başlatmadı" dedi.

HALK, HASTALIK VE KOKUDAN MÜZDARİP

Tesisin yaydığı kötü koku ve sinekler yüzünden enfeksiyon kaptığını söyleyen yöre halkından Sevgi Ertuğrul ise "Koku çok fazla rahatsız edici ve artık nefes alamaz, akşam evde yemek yiyemez hale geldik" dedi. Tesisin hemen karşısındaki evde yaşayan 75 yaşındaki kalp hastası Kemal Oduncu da "Sistemin eskimesiyle birlikte tesisin yaydığı kötü koku daha da arttı. Dışarıya çıkamıyor, pencere açamıyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Nafaka ile erkekler perişan, kadınlar lüks içinde mi? | 7 soruda merak edilenler

SONRAKİ HABER

Irak'ta halk, Başbakan'ın "eve dönün" çağrısına rağmen meydanlarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...