04 Kasım 2019 12:09

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa işçileri işten atılma tehdidiyle karşı karşıya

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne bağlı kantin ve otoparklarda çalışan işçiler 6 Kasım'da Avcılar'da basın açıklaması yapacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne bağlı kantin ve otoparkları, 1 Ocak 2020 tarihinde işletmeye başlatılmak üzere ihaleye çıkarmasından sonra burada çalışan işçiler, işten çıkarılma tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Tez-Koop-İş Sendikası İstanbul 5 No'lu Şube üyesi işçiler ile işyeri temsilcileri eylem kararı aldı.

İşçiler, 6 Kasım Çarşamba saat 12.00’da Avcılar’da bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Kampüsü önünde yapılacak basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı.

Tez-Koop-İş tarafından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne bağlı kantin ve otoparkları 1 Ocak 2020 tarihinde işletmeye başlatılmak üzere ihaleye çıkarması sonucu söz konusu kantin ve otoparklarda İstanbul Üniversitesi sosyal tesislerine bağlı görünen ve maaşlarını sosyal tesisten alan kantin ve otoparkta görevli işçiler işten çıkarılmayla karşı karşıyalar.Kantin ve otoparkları özelleştiren İstanbul üniversitesi Cerrahpaşa rektörlüğü kendi işçilerini işten çıkaramaz. Tez-Koop-İş Sendikası olarak işçileri düşünmeden yapılan düzenlemelerin faturasını işçilere kesilmesine izin vermeyeceğiz. 6 Kasım Çarşamba saat 12.00’da Avcılar’da bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Kampüsü önünde yapacağımız açıklamaya tüm basın ve kamuoyunu davet ediyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Arzu Yılmaz: Irak’ta asıl sorun hükümet değil devlet

SONRAKİ HABER

Atanan kayyum, seçilmiş belediye meclis üyelerini belediyeye almadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...