04 Kasım 2019 08:11
Son Güncellenme Tarihi: 04 Kasım 2019 18:20

Direnişteki Çetaş işçilerine dayanışma ziyareti

Emek Partisi Samsun İl Örgütü ve DİSK Emekli-Sen üyeleri sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe geçen Çetaş Cam fabrikası işçilerini ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Samsun’un Kavak ilçesinde kurulu bulunan Çetaş Cam fabrikasında Kristal-İş’e üye oldukları için işten atılan 45 işçi direnişlerinde 102 günü geride bıraktı. Emek Partisi Samsun İl Örgütü direnen işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu. Emekçilerin ülkenin her yerinde aynı yakıcı sorunlarla karşılaştığını belirten EMEP üyeleri emekçilerin sermaye karşısında birleşmekten ve örgütlenmekten başka bir çözümü olmadığını vurguladı. EMEP üyeleri, bu direnişin kazanımda sonuçlanması için işçilerle dayanışma içinde olacaklarını ifade etti.

İşçiler ise ekonomik sıkıntılara, olumsuz hava koşullarına rağmen hem kendileri hem diğer işçiler hem de çocukları için bu direnişi sürdürdüklerini söyledi. İşçiler ilçe halkına da dayanışma çağrısında bulundu. Kavak’ta bulunan işyerlerinde 600’e yakın işçinin çalıştığını dile getiren işçiler, “Bugün bizim mücadelemiz başarıya ulaşamazsa bize yapılanlar yarın herkese yapılacak. Bu çadırın burada olması bile şu haliyle işçilere yapılan baskıları hafifletmektedir” dedi.

Patrona ait Düzce’deki fabrikada da direniş olduğunu ifade eden işçiler, her türlü baskıya rağmen direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.

DİSK EMEKLİ-SEN’DEN ÇETAŞ İŞÇİLERİNE DAYANIŞMA ZİYARETİ

DİSK Emekli Sen Yönetim Kurulu ve üyeleri de akşam saatlerinde 40 kişilik bir grup halinde Kristal-İş üyesi Çetaş işçilerine dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

DİSK Emekli Sen’in ziyareti için teşekkür eden Kristal-İş sendikası işyeri temsilcisi Erhan Kabataş.  “2016 yılından itibaren sendikal süreci başlattıklarını, çalışanların % 85’inin Kristal-İş’e üye olduğunu, Çalışma Bakanlığından toplu sözleşme yetkisi aldıklarını ve işvereni toplu sözleşemeye çağırdıklarını, ancak işverenin toplu sözleşmeye yanaşmadan işten çıkarmalara başladığını anlattı. Bunun üzerine 28 Eylül’den itibaren işyeri önünde yapılan eylemin, 15 Ekim'de yapılan oylama ile grev kararına dönüştüğünü söyleyen Kabataş, mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

Ziyaret esnasında kısa bir konuşma yapan DİSK Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın ise 12 Eylül 1980’den itibaren ülkenin işverenler için adeta dikensiz bir gül bahçesine çevrilmeye çalışıldığını, mevcut yasaların bile çiğnenerek her türlü hukuksuzluğun işçilere reva görüldüğünü belirtti. Yetkililerin, işçilerin haklarının gasp edilmesine seyirci kaldığına dikkat çeken Aydın, bu olumsuzluğun ancak emekçilerin birlikte verecekleri mücadele ile aşılabileceğini söyledi. Emekçilerin dayanışmasının önemine vurgu yapan Tacettin Aydın;  “Sendikamızın dayanışma duygularını iletmek amacıyla burada aranızdayız, mücadelenizi destekliyoruz, yanınızdayız” dedi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Devletin zammı enflasyonu katladı: Vergi, harç ve cezalara yüzde 22 zam geliyor

SONRAKİ HABER

İSİG: Ekim ayında 155 işçi, ilk on ayda 1477 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...