04 Kasım 2019 04:31
Son Güncellenme Tarihi: 04 Kasım 2019 09:10

Kızıltepe Belediyesine kayyum atandı

HDP'nin 31 Mart seçimlerinde yüzde 70,45 oyla kazandığı Kızıltepe Belediyesine de kayyum atandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İçişleri Bakanlığı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Mardin'in Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz'ı görevden aldı. Yılmaz'ın yerine İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam kayyum olarak atandı.

Duruma tepki gösteren Yılmaz, dün gece saatlerinden itibaren abluka altına alınan belediye binası önüne geldi. Belediye binasına girmek isteyen Yılmaz, burada polis engeliyle karşılaştı. Yılmaz ile polisler arasında bunun üzerine tartışma yaşandı. Görevden alındığına dair tebligat isteyen yılmaz Yılmaz, “Ben halkın oylarıyla seçildim. Zorla buraya gelmedim. Yasadışı bir şey yapmadım. Sadece kendi görevimizi yapıyoruz. Beni nasıl işeri almazsınız” dedi. Polisler, "Yasa dışı bir şey yapmamışsanız sonrasında hakkınızı ararsınız. Aldığım talimat gereği sizi içeri almayacağım. Burada tartışmanın anlamı yok” diye cevap verdi. 

Bir süre sonra Kızıltepe Belediye Eş Başkanı Yılmaz belediyeden ayrıldı. Polisler ise çevresinde güvenlik önlemi aldıkları belediyede inceleme başlattı. Kayyum olarak görevlendirilen Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam ise belediye binasında birim amirleriyle toplantı yaparak göreve başladı. Belediye işçilerine ise bir günlük "izin" verildiği öğrenildi. 

GEREKÇE SORUŞTURMALAR

Mardin Valiliği, Eş Başkan Yılmaz’ın görevden uzaklaştırılması ve yerine kayyum atamasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Yılmaz’ın hakkında 2014 yılında açılan ve devam eden yargılamadan dolayı ve 2019 yılında açılan bir soruşturmadan görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

KAYYUM GÜVENLİK KULÜBELERİYLE GERİ GELDİ

Kızıltepe Belediyesi’ne atanan kayyum, önceki kayyumdan kaldırılan "güvenlik kulübeleri"ni geri getirdi. Binanın üst katlara da özel hareket polisleri yerleştirildi. 

Kayyum atanmasına karşı bina önünde toplanan HDP ve yurttaşların bekleyişi ise sürüyor.

EŞ BAŞKANIN MAZBATASI VERİLMEMİŞTİ

31 Mart yerel seçimlerinde HDP'nin yüzde 70.45 oyla kazandığı Kızıltepe Belediyesi'ne eş bşkan olarak Nilüfer Elik Yılmaz ile Salih Kuday seçilmişti. HDP'li eş başkanları kentte ön seçim ile belirlenmişti. Seçimlerden sonra eş başkanlardan Salih Kuday'a, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden alındığı gerekçesi mazbatası verilmemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bismil’de kadın cinayeti: Eşini bıçaklayarak öldüren erkek tutuklandı

SONRAKİ HABER

Yunanistan askerlerinin mültecileri darbettiği ve zorla Türkiye'ye gönderdiği iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...