03 Kasım 2019 12:06

Hasta tutuklu Kadri Sancar'ın durumu ağır, tedavisi yapılmıyor

Tutuklu Kadri Sancar, ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde diş ağrıları yaşadığını, durumunun ağırlaştığını, ancak tedavi edilmediğini söyledi. Ailesi, bir an önce tedavisinin yapılmasını istiyor.

Kadri Sancar (sağda) | Fotoğraf: Sancar ailesi

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Şakran Cezaevinde tutuklu bulunan Hepatit B hastası Kadri Sancar (21), ailesi ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde şiddetli diş ağrıları yaşadığını, ancak tedavi edilmediğini söyledi. Sancar’a "4 yıl sonra ancak dişlerine müdahale edebiliriz" denildiğini aktaran Ağabey İslam Sancar, bu yüzden kardeşinin aşırı kilo kaybı yaşadığını, aynı zamanda Hepatit B hastası ve sağ gözünde görme yetisini neredeyse kaybetme noktasına geldiğini söyledi. Ağabey Sancar, kardeşinin bir an önce tedavi edilmesini talep etti.

"DİŞLERİNDEN DOLAYI YEMEK YİYEMİYOR"

Kardeşinin 2015 yılında henüz 17 yaşındayken Mardin Dargeçit’te gözaltına alınıp tutuklandığını belirten ağabeyi Sancar, bir süre Midyat Cezaevinde tutuklu kalan kardeşinin daha sonra Şakran Cezaevine sevk edildiğini belirtti. Çıkartıldığı mahkemede kardeşine 22 yıl hapis cezası verildiğini, bu kararın Yargıtay tarafından iki buçuk yıl önce bozulduğunu aktardı. Cezaevine girmeden önce Hepatit B hastası olan kardeşinin cezaevindeki kötü koşullardan dolayı durumunun ağırlaştığını söyleyen ağabey Sancar, "Dişleri vahim durumda. Bütün dişlerini kaybetme riski ile karşı karşıya. Hiçbir şekilde müdahale edilmiyor, hastaneye götürülüyor fakat 4-5 yıl sonra sıra geleceğini söylemişler. Cezaevi yönetimini arayarak 'Özel hastanede yaptırabilir miyiz?' diye sorduk. Böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söylediler. Dişlerinden dolayı yemek yiyemiyor, aşırı derecede kilo kaydetti. Bir tane gözü görme yetisini kaybediyor" dedi.

Ağabey Sancar, "Bir an önce tedavinin yapılmasını istiyoruz. Haksız hukuksuz bir şekilde iki buçuk yıldır yeniden yargılamayı bekliyoruz. Büyük bir mağduriyet yaşıyoruz" diye konuştu.

"KADRİ'Mİ HASTANEYE GÖTÜRÜN"

54 yaşındaki annesi Vetha Sancar da çocuğunun tedavi edilmesi için sesini duyurmaya çalışıyor. Sancar, yayımladığı videoda yetkililere şu çağrıda bulundu:

"Çok kilo kaybetmiş… Yemek yiyemiyor. 4 senedir tutuklu. Hasta olduğum için yanına gidemiyorum. Allah rızası için oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum. Kadri’mi hastaneye götürün. Sesimi duyan herkese sesleniyorum."

ÖNCEKİ HABER

Butik hukuk fakültelerinden butik yargı paketine

SONRAKİ HABER

Kadın öğrenciler her şeyin farkında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa