02 Kasım 2019 16:22

Beykonağı köylüleri mermer ocağı istemiyor

Sivas’a bağlı Beykonağı Köyü halkı suları ve ırmakları etkileyeceğini belirterek kurulmak istenen mermer ocağına karşı çıkıyor.

Fotoğraf, Beykonağı köylüleri tarafından Evrensel'e ulaştırılmıştır. 

Paylaş

Can Deniz ERALDEMİR
İstanbul

Sivas’a bağlı Beykonağı köyünde yaşayan yurttaşlar, yörede kurulmak istenen mermer ocağının doğal yaşamı tahrip edeceği endişesini taşıyor. Evrensel'e konuşan Beykonağı Köyü Muhtarı Barış Çağlayan, köy sınırları içinde planlanan mermer ocağına ÇED raporu hazırlamak için Sivas’tan şirket yetkilileri geldiğini belirterek, açtıkları davanın sürdüğünü söyledi. 

"IRMAKLAR DA OCAKTAN ETKİLENECEK"

Sözü geçen taş ocağının bölgenin doğal yapısını bozacağını belirten Çağlayan, dava sürecine ilişkin olarak da şunları söyledi: “Bu bölge tamamen ormanlık bir bölge. Karadeniz iklimi etkili olduğu için doğal yaşamı çok zengin. Toz bulutlarının köyü direkt etkilemesinden çekiniyoruz. Yirmi köyden geçen bir ırmağımız var ve bu ırmak Almus barajına akar. Sular, ırmaklar da ocaktan etkilenecek. Davada da bu durumu sunduk.” 

Daha önce duyarlılık oluşturmak amacıyla CHP Milletvekili Ulaş Karasu’nun katıldığı bir etkinlik de yaptıklarını hatırlatan Çağlayan, “Bu etkinliğe yaklaşık 19 köy katıldı ve toplam 3 bin kişi katıldı. Mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Mezopotamya Halk Sağlığı Günleri: Sağlık için eşitlik, barış ve özgürlük gerekiyor

SONRAKİ HABER

Antalya’da DİSK üyeleri "İnsanca ücret, vergide adalet" bildirisi dağıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...