İMO İzmir Şubesi “Beyaz Baretli Kadınlar” projesini tanıttı
İMO İzmir Şubesi hayata geçirdiği "Beyaz Baretli Kadınlar" projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olacak kadın öğrencilere yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi ile mentörlük, teknik ve sosyal mühendislik alanlarında uzmanlar tarafından eğitimlerin verildiği "Beyaz Baretli Kadınlar" projesinin tanıtımı Balçova Orman İçi Cafe'de düzenlendi.
Tanıtım toplantısına İMO İzmir Şube Başkanının yanı sıra Balçova, Karşıyaka Belediye Başkanları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Toplumsal cinsiyet eşitliği komisyon başkanı, proje kapsamında eğitim gören öğrenciler ve burs anlamında destek sunan Türk Üniversiteliler Kadın Derneği de katıldı.
"PROJE KADIN MÜCADELESİ İÇİN ÖNEMLİ"
Öncelikle söz alan İMO Şube Başkanı Gökhan Doğan Erdoğan, projede yer alan tüm kadınlara örnek olacak bu projenin kadın mücadelesinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hakim siyasi hava ve kültür son yıllarda bizi geriye götürdü. Kadına bakış değişti ama bir şekilde bu bakışa karşı kadın mücadelesi de ilerlemeye devam ediyor" dedi.
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya da, Balçova olarak kadın erkek eşitliğine önem verdiklerini söyleyerek, "Biz Balçova'da kadınları örgütledik, sosyal hayata çekmeye başardık. Her alanda ve her anlamda Balçova'da kadın olmak ayrıcalıklı. Bu proje için de gereken neyse yapacağız. Bu proje bir farkındalık yaratacaktır. Çünkü bir kadını sahada görmek istemeyen bir yapı var ve bunu kırmak gerekiyor" dedi.
"CİNSİYET AYRIMCILIĞI TOPLUMSAL BİR SORUN"
Ardından konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise kadınların eşitlik mücadelesinin çok haklı ve önemli bir mücadele olduğunu belirtti.
İBB Meclis üyesi Nilay Kökkılıç, yerel yönetimlerin meslek odalarına destek sunmasının önemine vurgu yaparak projenin genç mühendislere çok yol açacağını söyledi.
"BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ"
Konuşmaların ardından İMO Şube Sekreter Yardımcısı Hazal Canpolat proje hakkında bilgi verdi. İzmir'de oda üye sayısına değinen Canpolat, kadın yüzdesinin az olduğuna dikkat çekti. Proje oluşum sürecine de değinen Canpolat, 23 öğrenciye mentörlük, 21 öğrenciye öğrenim bursu, 60 öğrenciye de teknik ve sosyal eğitimlerden yaralanma hakkı sağladıklarını dile getirdi. Çiğli Belediyesinin de destekçi olduğu ve Bornova Belediyesiyle de yakın zamanda protokol imzalayacaklarını duyuran Canpolat, "Bizler hep birlikte mücadele edeceğiz. Bilinçli ve demokratik kadınlarla odamızın da daha güçlü olacağına inanıyoruz" diye ekledi. Son olarak ise proje yürütücüleri İMO İzmir Şube Sekreteri Eylem Ulutaş Ayar, Proje koordinatörü İpek Bulgurcu, Yönetim kurulu üyeleri Ceren Narin Güzel ve Nurgül Atabay söz alarak deneyimlerini aktardı. Tanıtım toplantısı soru cevap bölümü ile son buldu. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et