02 Kasım 2019 11:32

Güngören’de “kaçak işyerleri” tedirgin ediyor

İstanbul Merter Nadide Caddesi'nde bulunan binaların alt katları işyerine dönüştürüldü. Site yöneticisi Bahattin Züngür, "Belediye bir şey yapmıyor" dedi.

Fotoğraf: Google Street

Paylaş

İstanbul Güngören’e bağlı Merter Nadide Caddesi üzerinde bulunan binaların alt katları hukuka aykırı olarak işyerine dönüştürüldü. Cadde üzerinde bulunan bir sitenin yöneticisi olan Bahattin Züngür, binaların alt katının tekstil mağazasına dönüştürüldüğünü ve duruma itiraz eden yurttaşların tehdit edildiğini söyledi.

Güngören Belediyesine yaptıkları itirazların ardından formaliteden daireye mühür vurulduğunu belirten Züngür, “Cezai müeyyideler yetersiz olduğu için bin lira gibi bir cezayı ödeyip faaliyetlerine devam ediyorlar. Mahkeme kararları kesin ve net, eski haline getirilmesini istenmesine rağmen, belediye ‘Bu bizi bağlamaz, cezayı yazdık bizim işimiz bitti’ diyor” dedi.

VATANDAŞLAR HUZURSUZ

Daireleri dükkan yapmaya çalışan kişilerin ise “Eğer bize izin vermezseniz hasar raporu alıp, bu binaları yıktıracağız” tehdidini savurduğunu belirten Züngür, bu ifadelerin mahkemeye de yansıdığını söyledi.

Caddede yaşayan vatandaşların huzursuz olduğunu dile getiren Züngür, “İkametimize rahat girip çıkamıyoruz. Rant mıntıkası oluşturuldu. Kimse de buna ses çıkarmıyor. Cumhurbaşkanlığına, valiliğe yazdık. Mahkemeye gidiyoruz, kazanıyoruz. Avukatlar devreden çıkıyor. Vatandaş ortada kalıyor. Belediye bir şey yapmıyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana HDK davasında verilen beraat kararına yapılan itiraz reddedildi

SONRAKİ HABER

Barbaros Mahallesi Gönüllüleri: Vakıflara değil, halka hizmet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...