02 Kasım 2019 11:16

Adana HDK davasında verilen beraat kararına yapılan itiraz reddedildi

Adana'da, "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılanan 7 kişi hakkında verilen beraat kararına karşı cumhuriyet savcısının yaptığı itiraz reddedildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana'da, katıldıkları basın açıklamaları ve eylemler gerekçe gösterilerek "terör örgütü üyeliğinden" yargılanan 7 kişi hakkında geçtiğimiz yılın kasım ayında verilen beraat kararına karşı cumhuriyet savcısının yaptığı istinaf başvurusu reddedildi. Adana Bölge Adliye Mahkemesi 2’inci Ceza Dairesi Sanıkların tamamı hakkındaki beraat kararını yerinde gördü.

“DEMOKRATİK ALANDA FAALİYET YÜRÜTEN KİŞİLER CEZA TEHDİDİ ALTINDA TUTULDU”

Adana 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi,  2012, 2013 ve 2014 yıllarında katıldıkları basın açıklamaları ve toplu gösteriler gerekçe gösterilerek “"terör örgütü üyeliğinden” 15 yıla kadar hapis istemi ile yargılanan EMEP GYK Üyesi Halil İmrek, HDP Disiplin Kurulu Üyesi İbrahim Yakut, Tüm Bel Sen Üyesi Güven Boğa, dönemin TTB Merkez Konsey Üyesi İsmail Bulca, Eğitim Sen Üyesi Ayhan Topal’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında beraat kararı vermişti.

Dava Anayasa güvencesinde faaliyet gösteren siyasi parti, meslek örgütleri ve sendikaların faaliyetlerinin iddianamede suç olarak değerlendirilmesi yönünden önemli bir yerde duruyordu. Kararın sevindirici olduğunu belirten Avukat Sevil Aracı, demokratik alanda faaliyet yürüten kişilerin yıllarca ceza tehdidi altında tutulmasının ise hak ihlali olduğunu söyledi. Yargıtay’a itiraz yolu açık olduğundan müvekkillerinin yargı önünde kesin olarak aklanmalarının bir süre daha gecikebileceğini ifade eden Aracı, “Umuyoruz ki dosya bu hali ile kesinleşir ve müvekkiller de daha fazla mağdur edilmekten kurtulurlar” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Kulp Belediyesi Eski Eş Başkanı Sadiye Süer Baran tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Güngören’de “kaçak işyerleri” tedirgin ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...