02 Kasım 2019 11:04

Millet bahçesi için Yıldız Teknik'te ağaçlar kesilecek, şirkete 14 milyon TL ödenecek

YTÜ Davutpaşa Kampüsüne yapılması planlanan millet bahçesi projesi için kampüsteki ağaçlarının kesileceği duyuruldu. Projenin ihalesini kazanan şirkete ise 14 milyon lira ödenecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 23 Haziran seçimlerinde duyurduğu millet bahçesi projelerinin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü içerisine de millet bahçesi yapılması gündeme gelmişti. Kampüsteki ağaçların kesileceğinin de açıklandığı millet bahçesi projesini kazanan şirkete 14 milyon 861 bin TL ödenecek.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, projeye ilişkin Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan ihale dosyasına göre, kampüsün bazı kısımlarında ağaç kesimleri yapılacak. Ağaçların kesildiği bölgelere binalar inşa edilecek. Dosyadaki bilgilere göre, biyolojik gölet adı altında yapay gölet de yapılacak.

YTÜ öğrencileri Millet Bahçesi Projesi’ne karşı eylemler düzenleyerek tepki göstermişti. Eyleme katılan bir öğrenciye okul yönetimi tarafından soruşturma açıldı. Öğrenciden, 16 Eylül tarihinde öğrenci yemekhanesinde yaptığı bir konuşmadaki, “Bu üniversite bizimdir. Bu üniversiteye millet bahçesi yapamazsınız diyoruz” sözleri ve alkışlı protestoda bulunmasından dolayı savunması istendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta cinsel istismar iddiası üzerine gerginlik yaşandı

SONRAKİ HABER

Kulp Belediyesi Eski Eş Başkanı Sadiye Süer Baran tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...