02 Kasım 2019 09:38

Muğla’daki termik santrallerde toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor

Yatağan Termik santralindeki toplusözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerindeki TİS sürecinde ise tıkanıklık yaşanıyor.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla’da bulunan Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinde çalışan 1800 işçiyi ilgilendiren toplusözleşme görüşmeleri sürüyor. Tes-İş Sendikasının örgütlü olduğu santrallerde süren görüşmeler çerçevesinde Yatağan’da anlaşma sağlanırken, Yeniköy ve Kemerköy santrallerinde ise tıkanıklık sürüyor.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Tes-İş Yatağan Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Fatih Erçelik, Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ’de sözleşmenin 22 Ekim’de imzalandığı bilgisini verdi. 2 yıllık sözleşmeyle var olan kazanılmış hakların korunduğu, ücret ve sosyal haklara ise ilk yıl yüzde 25 ile 30 arasında zam yapıldığı ifade edilen açıklamada “Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinde çalışan üyelerimiz için henüz bir anlaşma sağlayamadık. Beklentimiz iş huzuru ve barışı açısından sözleşmenin masada bitirilmesi. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor, en kısa zamanda bitireceğimize inanıyorum. Umarım ağır ve tehlikeli bir iş kolunda çalıştığımız, yoğun emekle enerji üretimi yaptığımız göz ardı edilmez” dendi. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hevsel bahçeleri betonlaşmasın diye: Çocukların doğa yürüyüşü

SONRAKİ HABER

Şair Gonca Özmen: Şiirlerim okurlarıma yazılmış birer açık mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...