02 Kasım 2019 07:36

Tezkoop-İş’ten sendikayı tanımayan çağrı merkezi patronlarına uyarı

Tezkoop-İş Sendikası Samsun Şubesi, Comdata, Atus, Pluscom çağrı merkezlerinde sendikalaşma mücadelesi veren işçilere dönük baskılara tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tezkoop-İş Sendikası Samsun Şubesi, sendikalaşma hakkını kullanmak isteyen çağrı merkezi çalışanlarına yapılan baskıları protesto etti.

Samsun Atakum’da bulunan Türk Telekom önünde yapılan eylemde konuşan Tezkoop-İş Samsun Şube Başkanı Tarık Sayın, 100 binden fazla işçinin çalıştığı, güvencesiz esnek ve kuralsız çalışmanın hakim çağrı merkezlerinde başlayan örgütlenme çalışmasının sürdüğünü söyledi. Comdata, Atus, Pluscom çağrı merkezlerinde toplu iş sözleşmesi için çoğunluğun sağlandığını hatırlatan Sayın, Pozitif Çağrı Merkezinde de yöneticilerin tüm baskılarına karşın çalışmanın olumlu ilerlediği bilgisini verdi. Pozitif Çağrı Merkezi yöneticileri hakkında Ordu Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Sayın, yaşananlardan iştirakçi Türk Telekom firmasının da sorumlu olduğunu dile getirdi. Sendikalaşmanın ulusal ve uluslararası yasalara göre hak olduğunu, engellemenin ise suç olduğunu vurgulayan Sayın, “Firmaları uyarıyoruz. Bu hakkı engellemekten vazgeçin. Baskılara, tehditlere, engellemelere boyun eğmeden örgütlenme çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve er ya da geç kazanacağız” diye konuştu. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklanan belediye eş başkanları 10 saat boyunca kelepçeli tutuldu

SONRAKİ HABER

Zehra Demir’in intiharına sebep olan Süleyman Taruk’a tutuklama kararı verilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...