01 Kasım 2019 21:02
Son Güncellenme Tarihi: 01 Kasım 2019 21:34

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "durağan"a revize etti

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit ederek görünümünü 'Negatif'ten 'Durağan'a revize etti.

Fotoğraf: Gideon Benari/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit ederek görünümünü "Negatif"ten "Durağan"a revize etti. 

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "BB-" olduğu, görünümünün ise "negatif"ten "durağan"a revize edildiği bildirildi. 

Türk lirasının, temmuz ayından beri ABD dolarına karşı 5,48-5,92 arasında işlem görerek istikrarlı kaldığı belirtilen açıklamada, ülkenin dış finansman ihtiyacının hala yüksek ve bir kırılganlık kaynağı olmaya devam ettiği ifade edildi.

Türkiye'nin 2019 yılı büyüme beklentisini yukarı yönlü revize ederek, yüzde 0,3'den yüzde 0,8'e yükseltti. Fitch, ülkenin gelecek yıl için büyüme tahmini ise yüzde 3,1 ve 2021 için de yüzde 3,6 olarak açıkladı.

Fitch, Türkiye'de enflasyonun gelecek yılın sonunda yüzde 12, 2021 sonunda ise yüzde 10 olacağını tahmininde bulunurken, yıllıklandırılmış bütçe açığının GSYİH'ye oranının bu yıl yüzde 2,4'den yüzde 3,3 yükselmesini beklediğini bildirdi.

Fitch son olarak geçen Temmuz ayında Türkiye’nin kredi notunu BB’den BB-‘ye düşürmüş, not görünümü negatif olarak teyit etmişti. Not indirimine gerekçe olarak da Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasını ve S-400’ler nedeniyle ABD’den olası yaptırım riskini göstermişti. Fitch Ekim ayının başında Türkiye’nin 2019 yılı büyüme beklentisini eksi yüzde 1.1’den eksi yüzde 0.3’e yukarı yönlü revize etmişti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının ilk bölümü sona erdi

SONRAKİ HABER

Kırıkkale’de 27 kişi yemekten zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...