01 Kasım 2019 20:16

Samsun'da su zammının geri alınması için toplanan imzalar teslim edildi

Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu, zammın geri alınması talebiyle topladığı 12 bin imzayı belediye yetkililerine teslim etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu, Samsun Belediyesinin peşpeşe yaptığı su zammını geri alması talebiyle topladığı 12.000 imzayı basın açıklamasının ardından yetkililere teslim etti.

Samsun Belediyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Samsun Su Zammı Geri Alınsın Platformu Sözcüsü DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Tacettin Aydın, seçim öncesinde suyun fiyatına yapılan yüzde 15 indirimi ve seçim sonrasında yapılan yüzde 25 ve okuma bedeline yapılan yüzde 50 zammı hatırlattı.

Aydın, AKP'li yöneticilere "Halkın önüne çıkarak 'Bu adaya oy verin, uygulamalarına kefiliz' diyerek başa getirdiğiniz başkanın uygulamalarından memnun musunuz? Seçimden önce su bedelinde yüzde 15 indirim yaptınız. Seçimden sonra ise halk yoksullaşırken suya yüzde 25 zam yaptınız. Bu insafsızlık değil midir?" diye tepki gösterdi.

"Bu halk size başkalarının talimatına uygulayın başkalarının çıkarını gözetin diye oy vermedi" diyen Aydın, "Halk yaptığınız bu işler yanlış diyor. Bir an önce halkın sesine kulak verin. Yapılan yanlışlardan geri dönmek bir zayıflık değildir. Sizi halkımızın istemleri doğrultusunda adım atmaya, almış olduğunuz bu zam kararına bir daha düşünmeye ve geri almaya çağırıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından toplanan 12.000 imza Belediye Başkanı yerinde olmadığı için belediye yetkililerine teslim edildi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aynı köye ikinci termik santrali kurmak istiyorlar: Başka santral planları da var mı?

SONRAKİ HABER

ABD: Türkiye'de terörün geniş bir tanımı var; FETÖ terör listemizde değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...