01 Kasım 2019 19:07

Eğitim Sen, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştü

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile görüşen Eğitim Sen Ankara Şube Başkanları ikili eğitim ve dönüştürülen okullara ilişkin sorunlara çözüm istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen Ankara Şube Başkanları okullarda yaşanan sorunları Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile görüştü. Eğitim Sen Ankara Şube Başkanları Sultan Saygılı, Nusret Sulkalar, Fevzi Yılmaz, Gülhan Şimşek'in yer aldığı heyet, ikili eğitim ve dönüştürülen okullara ilişkin sorunlara çözüm istedi.

İkili eğitim yapan ilkokul, ortaokul ve anadolu liseleri olduğunu belirten eğitimciler, ortaokullarda 7 saat, anadolu liselerinde 8 saat ders yapılmasının sabah çok erken, akşam ise geç saatlere kadar derslerin sürmesine neden olduğu ifade etti. Keçiören, Etimesgut, Mamak, Altındağ ilçelerinde ikili eğitim yapan anadolu liselerinde kış saati uygulamasından sonra sorunların daha da artacağını belirten eğitimciler, “Yeni yapılan okul binaları şantiye elektriği, kalorifer elektrik sistemi vb. teslim edilirken çalıştırılmadan eksik teslim edilirken eksik işlerin tamamlanması için bir daha inşaat müteahhidine ulaşılmazken kendi imkanları ile problemlerini çözebilme durumunda ödeneksiz olarak devam etmektedir” dedi.

SORUŞTURMALARDA KEYFİLİK

Yargı kararlarının uygulanmamasının da Ankara’da karşılaşılan başka bir keyfi uygulama olduğunu belirten eğitimciler, üyelerinin kazanılan dava kararlarının uygulanmadığını aktardı. Buna karşın sadece bir kişinin şikayeti üzerinden öğretmenler hakkında sürdürülen soruşturmaların jet hızıyla bitirildiğini ifade eden eğitimciler, davayı kazanan bazı okul müdürlerinin hala göreve başlatılmadığını aktardı.

"MÜTEAHHİTLERE ULAŞILAMIYOR"

İlkokul, ortaokul, lise binalarının iç içe ve karşı karşıya yapıldığını, araya kısa bir duvar çekildiğini anlatan eğitimciler, “Müteahhit firma, okul binasının teslimiyeti sırasında su deposunun, doğalgaz ısıtma sisteminin, yangın alarm, güvenlik alarm ve güvenlik kameralarının nasıl çalıştırılacağını ve nasıl kullanılacağını göstermeden, deneme bile yapılmadan okulu teslim etmiş sonrasında bir daha ulaşılamamıştır. Okul müdürleri kendi imkanları ile eksikleri tamamlamaya çalışmakta, bu eksikleri giderecek ödenek okullara gönderilmemektedir. Binanın ve çevresinin güvenlik önlemleri yetersiz, çocuklar için risk teşkil eden durumlar var. Okulun temizlik görevlisi sayısı ihtiyacı karşılamıyor, temizlik malzemeleri alımı için parasal olanaklar yetersiz” dediler.

"BU BİLGİLER NİYE PAYLAŞILMIYOR?"

Okulların bir gecede ikili eğitime geçtiğinin bildirildiğini anlatan eğitimciler, “adları değiştirilmekte fakat kurumsal işleyiş içinde bu bilgileri sendikalar ile paylaşmak yük gibi görülmektedir. Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden bu bilgileri talep edildiğinde önce 'Bu bilgileri ne amaçla istiyorsunuz?', arkasından da wweb sitemizde mevcuttur' denmektedir. Bu bilgiler madem saklanmıyor, isim değişikliği ve dönüşüm kararı alınır alınmaz neden ilgili kurumlara bildirilmez? Bunu bildirmekte ne gibi sakınca vardır?​” diye sordular.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNDEN YANIT

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, sendika yöneticilerini dinledikten sonra soruşturmalardaki hukuksuzluklara ilişkin çözüm bulacaklarını ama okulların fiziki durumuna ilişkin sorunların kendisini aştığını söyledi. İkili eğitim, ders saati planlamaları ve okul türleri dağılımı arasındaki eşitsizlik konusunda Akpınar, çok sayıda yeni okul yaptıklarını, önümüzdeki yıl bu sorunların çözüleceğini düşündüklerini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İsveç Hükümeti, 6 radikal İslamcı imamı sınır dışı etme kararı aldı

SONRAKİ HABER

Aynı köye ikinci termik santrali kurmak istiyorlar: Başka santral planları da var mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...