01 Kasım 2019 11:29

Af Örgütü: Suriye'deki askeri operasyonu eleştirenler baskı altında

Uluslararası Af Örgütü yayımladığı raporla, Suriye operasyonunu eleştirenlerin "absürt suçlamalar" ile gözaltına alınıp, tutuklandığını belirtti.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Uluslararası Af Örgütü rapor yayımlayarak, Fırat'ın doğusuna yönelik askeri operasyonu eleştirenlerin "absürt suçlamalar" ile gözaltına alınıp, tutuklandığını kaydetti.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Uluslararası Af Örgütü Suriye operasyonu ile ilgili rapor yayımladı. Raporda, "Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri harekatla ilgili haber veya yorumları nedeniyle Türkiye’de yüzlerce kişinin gözaltına alındığını ve bu kişilerin hükümetin karşıt fikirlere yönelik baskılarını artırdığı bir dönemde absürt suçlamalarla karşı karşıya olduğunu" diye belirtti.

Raporda, gazeteciler, sosyal medya kullanıcıları ve protestocuların "terör ile suçlanarak haklarında soruşturma açıldığı, keyfi gözaltılar yapıldığı ve seyahat yasakları getirildiği" vurgulandı. Raporda, "Bu kişilerin suçlu bulunmaları durumunda da uzun süreli hapis cezalarına mahkum edilebilecekleri" kaydedildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İHD'den mülteci hak ihlalleri raporu: Gönüllü geri dönüş formlarında yetkili imza yok

SONRAKİ HABER

Tutuklanan HDP'li Kayapınar Belediye Başkanı Yılmaz'a 15 yıla kadar hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...