01 Kasım 2019 11:06

Çukurova Üniversitesi Diş hekimliği öğrencilerinin yemekhane çilesi

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri yemekhanede öğrencilere yetecek kadar yemek çıkmadığı için dilekçe topladı.

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 1, 2 ve 3. sınıf öğrencileri yemekhanede öğrencilere yetecek kadar yemek çıkmadığını belirterek üniversite yönetiminin sorunu çözmesini istedi. 

Fakültenin kampüs dışında olmasından dolayı merkezi yemekhaneye gidemeyen öğrenciler, üniversitenin Kültür ve Kongre Merkezi yemekhanesinden yararlanıyor. Ancak burada çıkarılan yemekler de öğrencilere yetmiyor. Diş hekimliği öğrencileri fakülte yemekhanesinin kendileri için de kullanıma açılmasını ve kantin fiyatlarına gelen zamların geri çekilmesi için dilekçe topladı. Topladıkları yaklaşık 200 dilekçeyi fakülte yazı işlerine teslim eden öğrenciler sorunun bir an önce çözülmesini istedi.  

KANTİN PAHALI

Fakülte içindeki yemekhanenin sadece 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yani staj eğitimi görenlerin kullanımına açık olmasının kendileri açısından mağduriyet yarattığını söyleyen öğrenciler, fakülte yemekhanesinden yararlanmak istiyor. Fakülte kantinine bu sene gelen zamlara da tepki gösteren öğrenciler, kantinden beslenmenin ekonomik açıdan kendilerini çok zorlayacağını söylüyor. Öğrenciler, beslenme gibi en temel haklarına daha ucuz ve daha sağlıklı bir şekilde ulaşmak istiyor. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avukat Gezginci: Ayşenur'u istismar edip intihara sürükleyen akrabası tutuklansın

SONRAKİ HABER

Ankara'da Çankaya Belediyesine ait servis aracı devrildi, en az 30 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...