01 Kasım 2019 08:05

Riskli binaya komodinli, dolaplı önlem

İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra yıkım kararı verilen bina önünde alınan önlemler mahalleliye "deprem olsa nasıl önlem alınacak" dedirtti.

Fotoğraf:  Serdal Altıntepe - Alper Korkmaz /DHA)

Paylaş

İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde hasar alan Küçükçekmece İnönü Mahallesi Ardahan Caddesi'ndeki bina yıkılma riski nedeniyle boşaltılarak mühürlendi. Tamamen tahliye edilen binada yapılan incelemeler sonrası binanın yıkımına karar verildi. Pazartesi günü yıkımı planlanan bina için alınan güvenlik önlemleri mahalle sakinlerini tedirgin etti. Bina önünde ahşap dolap, kapı, komodin gibi eşyalarla alınan güvenlik önlemleri nedeniyle binanın bulunduğu caddede yaşayanlar duruma isyan etti.

Ardahan Caddesi üzerinde bir esnaf, "İster istemez tedirgin olunuyor. Yıkılacak mı, nasıl olacak, neyle karşılaşacağız? Sonuçta müşterilerimiz gelip gidiyor hoş bir görüntü değil. Önlem alınmadı. Bizim konuştuğumuz kadarıyla çevresi örülecek. Şu anda herhangi bir şey yok. Herhalde ilk etapta içini boşaltıp daha sonra etrafı örülecek" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZ OKULA GİDİP GELİYOR'

Caddenin okula giden yol üzerinde olduğunu ve çocukların binanın yanından geçtiklerini ifade eden Yılmaz Yıldız da alınan önlemlerin artırılmasını istedi. Çocukların ve yayaların güvenliğinin olmadığını ifade eden Yıldız, "Burada her taraf için tehlike.  Önlem alıp daha modern bir şekilde indirmek gerekir. Burada çocuklarımız okula gidip geliyor, birinin kafasına düştüğü zaman o çocukların bedelini kim ödeyecek" diye konuştu. 5,8 büyüklüğündeki depremde hasar alan bina yaklaşık 1 ay önce boşaltıldı. Binanın içinde bulunan inşaat malzemelerinin toplanmasının ardından binanın pazartesi günü tamamen yıkılması planlanıyor. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eminönü'de balık ekmek tekneleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı

SONRAKİ HABER

Eminönü'de yer altı kablolarında patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...