01 Kasım 2019 06:50

Brezilya'da orman yangını: 50 bin hektar alan yok oldu

Mato Grosso do Sul eyaletinde 25 Ekim'de başlayan orman yangını 50 bin hektar tropik alanı yok etti. 30 gün boyunca anız yakılması yasaklandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Dünyanın en büyük biyoçeşitliliğe sahip alanlarından biri olan Brezilya'nın güneyindeki Mato Grosso do Sul eyaletinde çıkan orman yangını bölgedeki canlı türlerini tehdit ediyor. 25 Ekim'de başlayan yangın nedeniyle 50 bin hektar tropik alanı zarar gördü.

AA'nın aktardığı BBC haberine göre, eyalet valiliğinden yapılan açıklamada, durumun kritik seviyede olduğu ve Pantanal yerleşkesinde etkili olan yangının büyüklüğünün bölgede bugüne kadar görülmemiş seviyede olduğu bildirildi. Yetkililer, 25 Ekim'de başlayan yangında şimdiden 50 bin hektarlık alanın zarar gördüğünü ve görüş mesafesinin çok azaldığını bildirdi.

ANIZ YAKMAK YASAKLANDI

Yangın yüksek sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle hızla ilerlerken, eyalette 30 gün boyunca anız yakılması yasaklandı.

Eyalette hava desteğinin de kullanıldığı söndürme faaliyetleri devam ediyor.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Pantanal bölgesi, dünyanın en büyük tropikal sulak alanlarından biri kabul ediliyor. Bölgede bu yıl 30 Ekim'e kadar, geçen seneye oranla yüzde 462'lik artışla 8 binin üzerinde yangın çıktığı tespit edildi.

Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü (INPE), 29 Ağustos'ta yayımladığı açıklamada, bu yıl Amazonlar'da 1 Ocak'tan itibaren 83 binden fazla yangın çıktığını bildirmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da hemzemin geçitte lokomotifin çarptığı kadın yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Organ bağışıyla ilgili doğru sanılan 10 yanlış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...