16 Şubat 2011 22:26

Nezih Demirkent anıldı

TGC eski başkanlarından Nezih Demirkent, ölümünün 10. yılında mezarı başında anıldı. Aşiyan Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Demirkent’i, bir kez daha sevgi, saygı ve şükranla andıklarını söyledi.Demirkent’in, önemli yönlerinden

Nezih Demirkent anıldı
Paylaş

TGC eski başkanlarından Nezih Demirkent, ölümünün 10. yılında mezarı başında anıldı. Aşiyan Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Demirkent’i, bir kez daha sevgi, saygı ve şükranla andıklarını söyledi.
Demirkent’in, önemli yönlerinden birinin de gazetecilik mesleğinin gelişmesi ve meslek ilkelerinin uygulanması konusunda gösterdiği özen olduğunu dile getiren Erinç, “Nezih Demirkent’in ‘Salı Yazıları’ başlığı altında Dünya gazetesinde yaptığı haftalık değerlendirmeler, Türk basınının yönlendirilmesinde ve değerlendirilmesinde çok önemli bir işlev üstlenmiştir. O açıdan Nezih beyin katkılarını bugün aramak gibi bir durumla karşı karşıyayız.
 Bugün medyanın genelde militan medya ağırlıklı bir yapıya ulaşmış olması, halkın bilgilendirilmesi hakkının yerine, halkın yönlendirilmesi gibi bir yönün seçilmiş olması, sanırım yaşamış olsaydı, yaşıyor olsaydı, bizler gibi onu da rahatsız ederdi. Ama karamsar olma, kötümser olma gibi bir hakkımız olmadığını düşünüyorum, Türkiye bu sorunları aşacaktır’’ dedi.
Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat da Demirkent’in ölümünden sonra geçen 10 yılda Türkiye’nin 2 krizden geçtiğini, ancak Dünya gazetesinin bu krizlerden etkilenmeyerek, Demirkent’in ilkeleriyle yayın hayatına devam ettiğini ifade etti.
Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ da Nezih Demirkent’in iz bırakmış bir gazeteci olduğunu ve Türkiye’de gazeteciler içinde sembol bir isim olduğunu belirtti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump Towers’ın ortaya koyduğu acı gerçek

SONRAKİ HABER

Sağlıkta taşeronlaştırma 10 kat arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...