31 Ekim 2019 14:00

Suruç katliamı davası yarın: Kayıtların en önemli beş saati eksik

Suruç katliamı davasının 12. duruşması yarın görülecek. Duruşma öncesi konuşan davanın avukatı Kader Tonç dava dosyasına giren MOBESE kayıtlarının en önemli 5 saatinin eksik olduğunu söyledi.


Ekran görüntüsü DHA'ya ait videodan alınmıştır.

Paylaş

Suruç katliamının üzerinden 4 yıl geçtikten sonra mahkeme olay öncesi, olay anı ve olay sonrasına ait MOBESE kayıtlarını Urfa Emniyetinden istedi. Yıllar sonra dosyaya giren görüntülerin 5 saatlik kısmının kesildiği tespit edildi. Olay öncesindeki görüntülerde katliamı gerçekleştiren Abdurrahman Alagöz’ün ilçenin Aligör yönünden ilçe merkezine yürüyerek geldiği ve patlamayı gerçekleştirdiği saatte kadar üzerinde bomba düzeneği ile ilçe merkezinde rahat bir şekilde gezdiği görülüyor.

Suruç’ta IŞİD’in üslendiği katliamın yarın görülecek 12. duruşması öncesi konuşan müşteki avukatlarından Kader Tonç, dava dosyasına giren MOBESE kayırlarının en önemli 5 saatinin eksik olduğunu söyledi.

‘KESİLEN GÖRÜNTÜ NE?​’

Mezopotamya Ajansından Erdoğan Alayumat’ın haberine göre Avukat Kader Tonç, dava dosyasına giren MOBESE kayıtlarının en önemli 5 saatinin eksik olduğunu hatırlatarak, davanın sadece 3 sanığı bulunduğunu, bunlardan İlhami Balı ve Deniz Büyükçelebi’nin firari, Yakup Şahin’in ise Ankara Gar Katliamı’ndan hüküm giydiğini hatırlattı. Tonç, katliamın üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen davada bir arpa boyu yol alınamadığını dile getirdi. Tonç, “Biz araştırılmasını istediğimiz hususları dilekçelerle yazdık gönderdik. Fakat hiçbir şeye ilişkin görüntülerin olmadığını bunun savcılık tarafından incelenmediğini gördük” dedi.

‘1 AY ÖNCEKİ KAYITLARIN İNCELENMESİ GEREKİR’

Davada en önemli delillerden biri olan video kayıtlarının yıllar sonra dava dosyasına girdiğini, ancak kayıtların önemli bir kısmının kesildiğini ve bu hali ile dosyaya girdiğini ifade eden Tonç, sadece 19-20 Temmuz tarihlerine ait olan görüntüleri değil en az 1 ay önceki MOBESE kayıtlarının incelenmesi gerektiğini ifade etti. Mevcut görüntülerde Alagöz’ün çok rahat hareket ettiğini, bunun başlı başına şüpheli bir durum olduğunu, katilin bölgede daha önce keşif yaptığı sonucuna varılabileceğini ifade eden Tonç, emniyetin katilin bölgeye daha önce ne zaman geldiği, kimlerle temas kurduğu gibi hususları tespit etmesi gerektiğini, bunun da 19-20 Temmuz tarihlerine ait MOBESE kayıtları ile tespit edilemeyeceğini belirtti. Davaya katılım çağrısı yapan Tonç, devletin kara kutusu niteliğinde olan bu katliamın aydınlatılması halinde birçok olayın ortaya çıkacağını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş: Savaşa koşulsuz destek sunanlar halka özeleştiri borçludur

SONRAKİ HABER

Kuşaktaşları Özyalçıner'i anlattı | Doğan Hızlan: Hem arkadaşım hem de yazar olunca

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...