31 Ekim 2019 12:36

Lübnan’daki protestolarda asker müdahalesi sonucu 9 kişi yaralandı

Lübnan’da Başbakan Saad el Hariri’nin istifasına karşın protestolar sürüyor. Hükümet karşıtı protestoda askerlerin müdahalesi sonucu 9 kişi yaralandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Lübnan’da 17 Ekim’de başlayan ve Başbakan Saad el Hariri’nin önceki gün istifasını sunmasıyla sakinleşen hükümet karşıtı protestolar, dün akşam saatlerinden itibaren özellikle Sünnilerin çoğunlukta olduğu bölgelerde hareketlenmeye başladı.

AA’nın geçtiği habere göre, ülke genelinde devam eden hükümet karşıtı gösterilerde yaşanan gerginlikler sonucu 9 kişi yaralandı. Ülkenin kuzeyinde yer alan Trablusşam kentindeki Nur Meydanı’nda toplanan binlerce protestocu, milli marşlar eşliğinde yolsuzluğa bulaşanların hesap vermesi ve yöneticilerin istifası talebiyle sloganlar attı. Kuzeydeki Akkar kentine bağlı Abde bölgesinde de toplanan ve şehirlerarası yolu trafiğe kapatanlar ile yolu açmaya çalışan askerler arasında gerginlik çıktı. Askerlerin göz yaşartıcı gaz kullanması ve havaya ateş açması sonucu 6 kişi yaralandı. Bu arada Lübnan Kızılhaç’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, ülkenin güneyinde yer alan Sayda kentinde düzenlenen gösterilerde yaşanan gerginlikte 3 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Geçici Başbakan Hariri, yaşanan sıcak gelişmelerden sonra Twitter’dan yaptığı açıklamada, gösterilere çıkan destekçilerini, sakin olmaya ve güvenlik güçleri ile iş birliğine davet etti. Lübnan’da 17 Ekim’de ekonomik sorunlar ve yeni vergiler nedeniyle başlayan protestolar, teknokratlardan oluşan bağımsız küçültülmüş yeni bir hükümet kurulması talebiyle sürüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Devlet okullarındaki özel sınıflar Mecliste 

SONRAKİ HABER

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Eren Erdem tahliye oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...