31 Ekim 2019 12:17

Devlet okullarındaki özel sınıflar Mecliste 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, devlet okullarında para karşılığında özel sınıflar oluşturulduğu iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, devlet okullarında para karşılığında özel sınıflar oluşturulduğu, bu sınıflarda yabancı dil ağırlıklı ve daha nitelikli ders programları izlendiğine dair iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Velilerden 3 bin ila 15 bin lira arasında değişen ücretler talep edildiğini belirten Gök, 2019 ağustos ayı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının konuya ilişkin inceleme ve soruşturma başlattığını belirterek “Bakanlık eğitim ve öğretim faaliyetlerinin eğitimde fırsat eşitliği ilkesine göre yapılacağını duyurmuştur. Ekim ayına gelindiği halde inceleme ve soruşturmadan elde edilen veriler ile uygulanan yaptırımlar açıklanmamıştır. Veliler ise aynı sorunların okullarda halen devam ettiğine ilişkin şikayetlerini sürdürmektedirler. Anayasa’ya aykırı olarak devam eden bu uygulamalar çocuklarımız arasına ayrımcılık tohumları ekmektedir” dedi.  

CHP’li Gök, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: “Devlet okullarında para karşılığı oluşturulduğu iddia edilen özel sınıflara ilişkin inceleme ve soruşturma kapsamında sözü geçen uygulamanın kaç okulda yapıldığı öğrenilmiştir? Son 5 yıl içerisinde ülkemizde para karşılığı açılan özel sınıf sayılarını açıklar mısınız? Özel sınıf uygulaması yapılan okulların yöneticileri ve olaya karışan öğretmenler hakkında hangi işlemler yapılmıştır? Bu tür uygulamaların sona erdirilebilmesi için okul ödeneklerinde düzenleme yapılması düşünülmekte midir?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Peynir ekmek gibi ‘örgüt üyeliği’ cezaları

SONRAKİ HABER

Lübnan’daki protestolarda asker müdahalesi sonucu 9 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...