31 Ekim 2019 11:23

İhraç edilen Öğretmen İsmet Akyol mektupla bakana seslendi

KHK ile mesleğinden ihraç edilen Öğretmen İsmet Akyol'un ihraçlarla ilgili yazdığı mektup, Bakan Ziya Selçuk'a iletildi.

İhraç edilen Öğretmen İsmet Akyol (sağda) | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

OHAL döneminde çıkarılan KHK ile mesleğinden ihraç edilen öğretmen, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol’un ihraçlarla ilgili yazdığı mektup, Sivas’ta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a iletildi. Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Mustafa Akyol tarafından Bakan Selçuk’a verilen mektupta İsmet Akyol, haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen kamu görevlilerinin bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmesini talep etti. 

Hakkında Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda "Söz konusu terör örgütü üyesi olduğu yönünde iddia düzeyinde dahi makul şüphe oluşturabilecek delil elde edilememiştir" denildiğini, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının da "Kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına dair" karar verdiğini hatırlatan Akyol, "Aynı tarihte benimle birlikte ihraç edilen Eğitim Sen Temsilcimiz Gökhan Taner Günsan hakkında da ihraç edildiği günden bugüne kadar herhangi adli ve idari bir soruşturma açılmamıştır. Bugüne kadar haklarında soruşturma yürütülen ve savcılıklar tarafından takipsizlik kararı verilen, mahkemelerce beraat kararı verilen aralarında Eğitim Sen üyelerin de bulunduğu, binlerce eğitim ve bilim emekçisinin görevlerine geri dönmeleri önünde herhangi bir yasal engel olmamasına rağmen, görevlerine başlatılmamaktadır" ifadelerini kullandı. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK: İşçi sınıfının karşısına kölelik dayatması ile çıkan ittifak

SONRAKİ HABER

Hulusi Akar: 18 Suriye askeri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...