31 Ekim 2019 10:41

Soma işçileri: Direnişimizle tazminatlarımızı alacağız

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, maden işçilerinin eylemine ilişkin yaptığı açıklamada, "Direnişimizle tazminatlarımızı alacağız" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, eylemlerinin 27’nci gününe ilişkin düzenledikleri basın açıklamasında, “Direnişimizle tazminatlarımızı alacağız” dedi.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Soma maden işçileri eylemlerinin 27’nci gününe ilişkin basın açıklaması yaptı. Soma Belediyesi önünde yapılan açıklamaya, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in yanı sıra çok sayıda işçi destek verirken, "Bir avuç kömür için bir ömür tükettik, haksızlıkları sabırla bekledik, artık yeter" pankartı açıldı. İşçiler adına açıklamayı sendika üyesi Çetin Erkalkan yaptı.

"MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

3 bin 500 maden işçisinin tazminatlarını alana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirten Erkalkan, Enerji Bakanlığı ve Meclis’te yaptıkları görüşmeleri sürekli kamuoyuna paylaştıklarını söyledi, "Bizim amacımız 3 bin 500 maden işçisinin tazminatlarının tamamının ödenmesini sağlamaktır. Bununla ilgili önemli mesafeler kat ettik. Fakat bu süreçte, özellikle sarı Türkiye Maden-İş Sendikası tazminat meselemizi başka yöne çekerek bunu kendini kurtarma meselesi haline dönüştürmeye çalışmaktadır. Geçmişte yaptığı yanlış ve eksikliklerden kaynaklı davranış biçiminin, şimdi burada yürütülen mücadelenin üzerinden kendi olumsuzluklarını örtmeye çalışan bir yaklaşıma yönelmesi ve arkasına da AKP milletvekillini alarak bunları gündeme getirmesi bizim kısaltmaya çalıştığımız ödeme sürecinin uzamasına, Uyar madenciliğin ise adı bile anılmadan meselenin çözümsüzlüğe doğru bir yol almasına yönelik bir yaklaşımı ortaya çıkarmaktadır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

"BİRLEŞİRSEK KAZANACAĞIZ"

Bütün işçiler arasında 5 Kasım'a kadar birlik sağlandığı takdirde sorunların çözümünün sağlanacağını dile getiren Erkalkan, şunları söyledi:

"Önerilerimiz çok açık. Eynez ile ilgili TKİ zaten birincil derecede sorumlu ve bunu kabul etmiş vaziyette. AKP Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan'ın ifade ettiği şekliyle Torba Yasa içerisinde en kısa zamanda bu meseleyi gündeme getireceklerini söylüyorlar. Bir an önce getirilsin. Bir tek cümle ile bu mesele çözülebilir. O zaman Uyar meselesi de zaten çözülmüş olacaktır. Bunun için 3 bin 500 maden işçisi ile Soma'daki maden işçilerini birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Onların pratiği ortada, bizim pratiğimiz ortada. Bu pratikleri, üst üste Soma Holding’i kurtarmak, işçilerin tazminatlarının ödenmemesini sağlamak için imzaladıkları protokoller mevcuttur. Onlar 5 yıldır insanların tazminatlarının ödenmemesi için ellerinden geleni yaptılar. Sermaye ile işbirliği yaptılar. Biz ise madencilerin gücüne güvendik, inancına güvendik, ısrarına güvendik. Biz direnişimizle tazminatlarımızı alacağız. Birleşirsek kazanacağız.” (İzmir/MA)

ÖNCEKİ HABER

Belediye-İş yöneticilerinin Genel-İş üye ve yöneticilerine saldırısı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Yoksulluk nafakası araştırma raporu: Ortalama nafaka 262 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...