Belediye-İş yöneticilerinin Genel-İş üye ve yöneticilerine saldırısı protesto edildi

İzmir Dikili'de Belediye-İş sendikası yöneticilerinin ilçe belediyesinde örgütlü olan Genel-İş sendikasının üye ve yöneticilerine saldırması protesto edildi.

31 Ekim 2019 10:38
Paylaş

İzmir Dikili Belediyesinde örgütlü olan Genel-İş sendikasının üye ve yöneticilerinin Belediye-İş yöneticilerinin saldırısına uğraması protesto edildi. Dikili Belediyesi önünde bir araya gelen DİSK Genel-İş İzmir Şubeleri üyeleri ve DİSK Ege Bölge Temsilciliği, yapılan saldırıyı kınadı.

Belediye önünde konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Dün burada Dikili Belediyesi İşyeri Baş temsilcisi Cemal Eryılmaz ve temsilcilerimiz bir saldırıya uğradı. 25 yıldır örgütlü olduğumuz Dikili Belediyesinde çalışan üyelerimize ve örgütlülüğümüze sahip çıkmak için bu gün buradayız. Türk-İş ve ona bağlı sendikalar unutmasın ki 200 bine yakın kamu işçisinin toplu sözleşmesinde 'açık mikrofon kazası' dedikleri ama işçileri kapalı kapılar ardında sattıklarını unutmadık. Yarın kıdem tazminatı, BES tartışmaları gündeme geldiğinde hangi kapıların ardına saklanacaklar. Bizler yine meydanlarda olacağız ve örgütlülüğümüzü savunacağız" dedi. 

MALTEPE VE ATAŞEHİR DİRENİŞİNE DESTEK MESAJI

DİSK olarak örgütlü ve güçlü olduklarının altını çizen Sarı, "Bu gün buradan toplu sözleşmedeki hakları için mücadele eden Maltepe ve Ataşehir Belediye işçilerine de desteklerimizi gönderiyoruz. Toplu sözleşme bir an evvel uygulansın ve atılan işçiler geri alınsın" diye konuştu.

Açıklama sonrası Genel-İş üyeleri ve temsilcileri "İşbirlikçi sendika istemiyoruz" sloganları attı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

SES üyesi emekçiler: OHAL ve KHK uygulamaları iptal edilip sorumlular hesap vermeli

SONRAKİ HABER

Soma işçileri: Direnişimizle tazminatlarımızı alacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...