31 Ekim 2019 10:23

SES üyesi emekçiler: OHAL ve KHK uygulamaları iptal edilip sorumlular hesap vermeli

SES üyesi emekçiler, KHK ile ihraç edilen Bülent Uçar'ın öldükten sonra göreve iade edilmesine dair açıklama yaptı, "Bu uygulamalar iptal edilene ve hesap sorulana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KHK ile kamudaki görevinden ihraç edilen, sonrasında yaşadıklarına dayanamayarak geçirdiği kalp kriziyle hayatını kaybeden Bülent Uçar'ın öldükten sonra göreve iade edilmesine dair Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) basın açıklaması yaptı.

SES tarafından sendikanın Ankara'daki genel merkez binasında yapılan açıklamaya, İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ve TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Gülriz Erişgen katıldı.

Açıklamada konuşan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, Bülent Uçar'ın haksızlıkların karşısında boyun eğmediği gibi açlıkla terbiye etmeye çalışanlara inat yaşamını idame ettirmek için iş aramaktan da geri durmadığını söyledi. İŞKUR da dahil olmak üzere bir çok yere iş başvurusunda bulunmuş olmasına rağmen iktidarın ihraçlara yönelik kara propagandası nedeniyle Uçar'ın iş bulamadığını anlatan Erden, “Bulduğu işlerden de kısa sürede çıkarılıyordu. Tarih 17 Şubat 2017’yi gösterdiğinde kalbi daha fazla bu hukuksuzluğa, haksızlığa dayanamadı Bülent’in. Kalp krizi geçirerek bizleri ve sevenlerini yalnız bıraktı… Sonra ne mi oldu? 11 Eylül 2017 tarihinde OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonuna sendikamız avukatlarının yapmış olduğu başvuru kabul edilmiş ve kararda Bülent Uçar ile ilgili adli-idari hiçbir soruşturma ve kovuşturmanın olmadığı ve ayrıca herhangi bir yasa dışı örgüt veya yapı ile ilişkili olmadığı ve bütün hakları ile kamu görevine iadesine karar verilmiştir. Bülent’in yaşam hakkını gasbedenler hesabını verecek mi?​” dedi.

126 BİN KİŞİDEN SADECE 8 BİN KİŞİ KABUL EDİLDİ

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 732 gün süren OHAL döneminde 32 KHK çıktığını ve 152 kanunun değiştirildiğini hatırlatan Gönül Erden, bu KHK’lerde toplam 48 özel sağlık kuruluşu, 179 basın yayın kuruluşu, 1767 dernek, 4 bin 722 işyerinin kapatıldığını ve 48 bin 535 kişinin işsiz kaldığını söyledi. 11 bin 257’si sağlık ve sosyal hizmet emekçisi olmak üzere 135 bin 856 kişinin sorgusuz sualsiz bir şekilde işinden olduğunu belirten Erden, “58 kişi OHAL ve KHK bağlantılı intihar ve şüpheli ölümle yaşamını yitirdi. Bütün bu hukuksuzluğa OHAL Komisyonu da dahil oldu. Komisyon 126 bin 200 başvurudan 92 binini sonuçlandırdı ve sadece 8 bin 100 başvuruyu kabul etti. 83 bin 900 başvuruyu reddetti. OHAL Komisyonunun işlediği suçu şimdi de idare mahkemeleri devralıyor” dedi.

"İş güvencesini tamamen ortadan kaldıran, emeğe, demokratik hak ve özgürlüklere yönelik saldırıları hız kesmeden sürdüren AKP iktidarı, faşizan uygulamaları ile yaşamın her alanını olumsuz etkiliyor, sağlıksız bir toplum yaratıyor" diyen Erden, insanları mağdur eden, toplumu kıskacına alan ve geri dönüşü olmayan bu uygulamaların sonuçlarıyla birlikte iptal edilene ve hesap sorana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilerin yüzde 20'ye yakını 10. sınıfa geçemiyor

SONRAKİ HABER

Belediye-İş yöneticilerinin Genel-İş üye ve yöneticilerine saldırısı protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...