31 Ekim 2019 07:50

Cizre kaymakamının kayyum olmadan önce belediye adına karar aldığı ortaya çıktı

Cizre kaymakamının kayyum olmadan önce, AKP Kadın Kolları Başkanı Atan'ın başkanlığını yaptığı derneğin kullandığı, belediyeye ait tarihi yapının boşaltılmaması yönünde karar aldığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu'nun belediyeye kayyum olarak atanmadan önce, AKP Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan'ın başkanlığını yaptığı dernek tarafından kullanılan, belediyeye ait tarihi yapının boşaltılmaması yönünde karar aldığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Kasım 2016 tarihinde Şırnak'ın Cizre Belediyesine atanan kayyum, mülkiyeti belediyeye ait olan Kale Mahallesi'ndeki tarihi yapıyı, AKP Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan'ın başkanlığını yaptığı Birca Belek Kültür Sanat ve Kalkındırma Derneğine tahsis etmişti.

MÜLK BOŞALTILMADI

31 Mart yerel seçimlerinde belediyeyi 77.99 rekor oy oranıyla kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimi, AKP'li Atan tarafından ofis olarak kullanılan ve partisi adına etkinliklerin düzenlendiği tarihi yapının boşaltılması için bir süre önce derneğe ihtarda bulundu. Ancak söz konusu ihtara herhangi bir cevap verilmedi. Belediye yönetimi, bunun üzerine taşınmazın tahliyesi için gerekli işlemlerin yapılması yönünde İlçe Kaymakamlığı'na yazı gönderdi.

BELEDİYE ADINA KARAR ALDI

İçişleri Bakanlığı tarafından belediyeye kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Davut Sinanoğlu'nun, geçtiğimiz ayın sonlarında söz konusu yazıya cevap verdiği ve belediye mülkünün boşaltılmaması yönünde karar aldığı ortaya çıktı.

Kayyum atanmadan önce belediye hakkında karar veren kayyum Sinanoğlu'nun ilgili cevap yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Cizre Bırca Belek Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğinin Cizreli kadınlara, genç kızlara ve dezavantajlı bayanlara yönelik olarak meslek edindirme, iş ve istihdam sağlama amacını taşıdığı ve bu kesimlere yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduğu görülmüştür. Cizre Bırca Belek Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğinin bulunduğu binada hizmet üretmeye devam etmesinde kamu yararı olduğu değerlendirmektedir. Bu çerçevede Cizre Bırca Belek Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğinin söz konusu binadan tahliyesi Kaymakamlığımızca uygun görülmemiştir." (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kağıthane'de kaçak ve riskli bulunan tarikat yurdu gerginliğin ardından yıkıldı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbuğ'un yargılanmasına izin vermedi, AYM kararı düşürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...